17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Un pascanean a fentat statul roman de 1,3 milioane Euro.Viorel Buta, administratorul firmei Exod Int SRL Pascani este cercetat de procurorii pentru frauda fiscala.

Administratorul unei societati din Pascani i-a lasat masca pe reprezentantii Garzii Financiare.Este vorba despre societatea comerciala “EXOD INT” s.r.l. Pascani, administrata de Neculai Viorel BUTA. Pe baza datelor obtinute din sistemul

european de evidenta a livrarilor si achizitiilor intracomunitare, in perioada aprilie 2011 – iulie 2012 firma a realizat achizitii de autoturisme de la 59 operatori economici inmatriculati in Germania si Belgia. Valoarea totala a cumparatilor de bunuri din spatiul U.E. a fost de 4.981.380 euro, echivalentul a 21.760.297 lei. Din verificarile documentare si cele efectiv desfasurate la sediul firmei, a rezultat faptul ca societatea “EXOD INT” s.r.l. Pascani nu a declarat fiscului masa impozabila si nu a contabilizat veniturile si impozitele aferente. In cauza, Garda Financiara a procedat la reintregirea veniturilor realizate din comercializarea autoturismelor si a stabilit un prejudiciu in sarcina contribuabilului de 5.918.801 lei, reprezentand taxa pe valoarea adaugata si impozit pe profit sustrase de la plata. Administratorul societatii a intrat in atentia Parchetului Iasi, care efectueaza cercetari cu privire existenta elementelor constitutive ale infractiunii de frauda fiscala.

Sursa: ziaruldepascani.ro

Alte articole