-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Un pacient din zona Pașcani nevaccinat a murit de COVID-19 la Iași

Un pacient în vârstă de 68 de ani domiciliat în zona Pașcani a murit la Spitalul Sf. Spiridon din Iași după ce a ajuns în stare gravă fiind declarat pozitiv cu COVID-19. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a menţionat faptul că pacientul nu era vaccinat şi că regretă că, în pofida existenței unui vaccin, în august 2021, incă se moare de COVID-19.

 


De altfel, conform șefei UPU-SMURD Iași, pacientul nevaccinat avea mai multe afecţiuni care au dus la evoluţia nefavorabilă.

Un pacient nevaccinat în vârstă de 68 de ani infectat cu COVID-19 a murit la Iași

Într-o intervenţie, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a menţionat faptul că la Spitalul Sf. Spiridon a ajuns un caz grav al unui pacient în vârstă de 68 de ani care era pozitiv la COVID-19. În pofida intervenţiei medicilor, viaţa pacientului nu a mai putut fi salvată. De altfel, medicul a precizat faptul că acesta suferea de diabet zaharat și de tensiune arterială fiind necesar transportul la mai multe spitale din Iași pentru îngrijiri medicale de specialitate:

În cursul gărzii, a ajuns un pacient în stare gravă adus cu ambulanta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Un pacient care era internat de 7 zile cu COVID-19. Dezvoltă complicaţii neurologice şi gastrointestinale necesitând consulturi şi intervenţii de specialitate în Spitalul Prof. Nicolae Oblu şi în Spitalul Sf. Spiridon. Pacientul a fost intubat pe perioada transportului, starea lui era gravă din punct de vedere respirator. Combinat cu patologia pe care pacientul o avea anterior infecţiei cu COVID-19, respectiv diabet zaharat şi tensiune arterială. Evoluţia a fost nefavorabilă în timpul scurt. explică medicul coordonator UPU-SMURD Iași

Pacientul a rămas mai multe zile la domiciliu!

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat faptul că în pofida apariţiei primelor simptome ale bolii, pacientul a ales să rămână incă câteva zile la domiciliu. Acest lucru a dus automat la agravarea situaţiei medicale şi în cele din urmă la decesul persoanei în cauză:

Este cazul unui pacient nevaccinat care a rămas acasă câteva zile după ce a avut primele simptome de infecţie cu COVID-19, undeva în mediul rural, în zona Pașcani. Pacientul a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase fiind pozitiv dar care a avut o evoluţie nefavorabilă. 68 de ani este o vârsta tânără, o vârstă la care un om are o speranţă de viaţa de 10-15 ani. Situaţia lipsei vaccinării la acest pacient, situaţia rămânerii la domiciliu în momentul apariţiei primelor simptome sunt elemente de agravare şi elemente care au dus la o evoluţie nefavorabilă. Din păcate pacientul a decedat în ciuda eforturilor de Terapie Intensivă şi pe le-am făcut pentru susţinerea vieţii şi pe care şi ceilalţi colegi le-au făcut” menționează prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Continuarea pe bzi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow