More

  Un organ nou a fost identificat în corpul uman. Ar putea ajuta la prevenirea și tratarea cancerului

  Cercetătorii americani susţin că au descoperit un nou organ al corpului uman. L-au şi botezat – se numeşte interstiţiu şi ar putea fi cel mai mare organ al organismului uman. Dacă oamenii de ştiinţă se vor lămuri cum funcţionează, ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea unor tipuri de cancer.

  Cercetătorii au descoperit niște compartimente umplute cu lichid, situate în tot corpul, sub piele. Ele au fost denumite „interstitium”(intersițiu), scrie Live Science.

  Cercetătorii care l-au descoperit, susţin că ceea ce ar putea fi recunoscut drept cel mai nou organ al organismului uman a fost întotdeauna la vedere, doar că a fost interpretat greşit. Se găseşte sub piele dar şi în jurul intestinelor, plămânilor, muşchilor şi al vaselor de sânge.

  „Nu este un ţesut rigid, este flexibil. Este fluid. Adică arată ca un burete, ca un tampon, este vorba de nişte structuri flexibile pline de lichid, care pot fi comprimate şi apoi revin la forma iniţială”, afirmă Neil Theise, patolog.

  Inițial se credea că este vorba doar de un „perete” format din niște straturile dense de colagen care unește țesuturile și se credea că acele compartimente erau goale. În loc de perete, este mai degrabă o „autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid”, potrivit autorului studiului, Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York.

  CONTINUARE PE DIGI24.RO

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un milion de locuitori care trăiesc într-o piramidă gigantică: proiectul futurist care îi fascinează pe japonezi

  În Japonia se vorbește de mai mulți ani despre un proiect care prevede „cazarea” a un milion de locuitori într-o piramidă gigantică de doi...

  Un nou record pentru viteza de Internet: 1.000 de filme HD descarcate intr-o secunda

  O echipa de cercetatori din Australia a obtinut viteza de Internet record de 44,2 Tbps (terabiti pe secunda), care permite descarcarea unui pachet de...

  Zece zgomote stranii pe care știința încă nu le-a explicat pe deplin

  La sfârșitul lunii aprilie, un zgomot straniu a fost auzit la Angers, în Franța, chiar două zile la rând, fără ca locuitorii să fie...

  Opinii