1.4 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Un nou viceprimar la Târgu-Frumos

Schimbari majore in administratia locala din orasul Targu-Frumos. In sedinta ordinara programata in cursul zilei de joi, urmeaza sa fie schimbat viceprimarul localitatii si va fi ales un nou consilier local. Asta dupa ce, al doilea om din primarie, actualul viceprimar, Vasile Sarafincianu, a fost declarat incompatibil. Sentinta definitiva a fost data la sfarsitul lunii ianuarie.

 

Sedinta ordinara importanta joi la Targu-Frumos. Pe ordinea de zi sunt proiecte de hotarare pentru schimbarea viceprimarului si alegerea unui nou consilier local din partea PSD. Asta dupa ce, Vasile Sarafincianu, cel care detine aceasta functie, a fost declarat incompatibil. Constatarea a fost facuta initial de Agentia Nationala de Integritate in 2014, in urma unei plangeri depuse de consilierii PNL in 2012. Decizia a fost atacata la Curtea de Apel Iasi, unde instanta i-a dat castig de cauza actualului viceprimar. Inspectorii ANI au facut recurs si au castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Hotararea definitiva a fost pronuntata pe 30 ianuarie, iar minuta sedintei a fost comunicata administratiei locale.

Respect aceasta decizie, intrucat nimeni nu este mai presus de lege. Apreciez corectitudinea domnului primar de a pune aceasta decizie in executare, dand inca o data dovada de corectitudinea cu care infaptuieste actul administrativ” a precizat Vasile Sarafincianu, contactat telefonic de reporterii BIT TV.

Potrivit raportului ANI, a fost desemnata starea de incompatibilitate începând cu data de 25 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, atât calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Târgu Frumos, cât și funcția de șef formație muncitori în cadrul Pieței Agroalimentare Târgu Frumos (unitate autofinanțată care face parte din aparatul de specialitate al Primarului Orașului Târgu Frumos).

Din acest motiv, pe ordinea de zi se afla proiectul de constatare a incompatibilitatii a actualului viceprimar si vacantarea mandatului. In aceeasi sedinta, urmeaza sa fie desemnat un nou ales local, urmatorul de pe lista fiind Marioara Amariei.  Apoi se va alege un nou viceprimar, iar potrivit unor surse ar urma sa fie Ion Alexa Anghelus, cel care a mai detinut aceasta functie in trecut.

Mentionam ca, cel mai probabil, Vasile Sarafinceanu va urma sa isi reia functia de sef al Pietei Agroalimentare, cea pe care a detinut-o pana cand a venit la conducerea primariei.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI