25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Un nou vaccin pentru bebeluşi va fi obligatori şi gratuit: cel pneumococic

În ultima vreme, s-au înmulţit cazurile de pneumonii provocate de pneumococ. Fiind un vaccin scump, 700 de lei, acum, acesta se face opţional doar de cei dispuşi să plătească atât.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat recent că intenţionează să achiziţioneze vaccin pneumococic, urmând ca acesta să fie introdus în Schema Obligatorie de Vaccinare. Conform schemei vaccinurilor gratuite în România pentru anii 2015 – 2016, vaccinul pneumococic conjugat se face la fel ca vaccinul hexavalent, la 2, 4 şi 11 luni, însă costurile nu sunt decontate, fiind considerat un vaccin opţional, pe care părinţii îl pot achiziţiona pentru un preţ care ajunge până la 700 de lei. Necesitatea introducerii acestuia în calendarul vaccinărilor obligatorii şi gratuite a fost subliniată în mai multe rânduri de medicii pediatri de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, care spun că în ultima vreme s-au înmulţit cazurile de pneumonii provocate de pneumococ.

„Este foarte necesar acest vaccin, pentru că momentan se face opţional doar de cei care au bani, în condiţiile în care este un vaccin care previne infecţiile cu pneumococ, care de obicei la copii pot fi foarte grave. Cea mai frecventă este otita pneumococică, care, dacă nu este tratată, poate conduce şi la meningită“, a precizat dr. Anca Deleanu, medic de familie şi preşedintele Societăţii de Medicina Familiei, filiala Iaşi.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow