More

  Un nou semnal de consum de droguri la Pascani


  Oficial la Pascani nu au fost inregistrate cazuri de consum sau distributie de droguri, conform rapoartelor periodice de activitate ale Politiei Locale si Politiei Municipale Pascani prezentate Consiliului Local. Neoficial acest fenomen a luat o amploare ingrijoratoare victime fiind in special tinerii.  BIT TV a mai prezentat de-a lungul timpului  cateva exemple concrete de consum de droguri in unele baruri si discoteci sau toaletele unor unitati scolare din municipiu,  dar pana acum nu a fost gasit nici un vinovat. Iata un nou semnal de alarma adus la cunostinta jurnalistilor de la BIT TV.

  Joi seara, 23 mai a.c., o eleva in varsta de 16 ani si-ar fi  agresat mama si fratii, pe fondul consumului de droguri. A fugit apoi de acasa. Mama, impreuna cu o prietena de familie, au mers in cautarea ei. Au gasit-o in Parcul Municipal pe aleea din spatele Palatului Cantacuzino, intr-un anturaj dubios.

  Era intr-o gasca de tineri de la liceele din Pascani. Ascultau muzica vulgara si consumau etnobotanice sau droguri. Ne-a fost frica sa intervenim, ne-am ascuns si am asteptat patrula Politiei dar nu a trecut nimeni pe acolo….

  Femeia atrage atentia ca sunt si alte locuri unde tinerii consuma droguri in oras fara sa ii deranjeze nimeni:

  (…) in parcul din fata Pietei Deal si la locul de joaca de la Cresa nr 2. Le-am aratat si cine le distribuie: un tinerel brunet si scund. Ii terorizeaza pe saracii copii….

  Politia Locala recunoaste ca sunt astfel de vulnerabilitati in randul tinerilor, care se expun la consumul de substante interzise, unii chiar elevi. Comandantul, Vasilica Avasiloaei, spune ca Parcul Municial mai ales aleile din spatele Palatului Cantacuzino sunt in atentia politistilor pe motiv ca este o zona impadurita cu probleme de iluminat stradal.

  Probleme sunt si in zona Garii. Doua persoane sunt cercetate de Politie dupa ce au fost surprinse pe camerele de luat vederi, pe 22 aprilie a.c., in timp ce se drogau.

  Seful Politiei Locale ii sfatuie pe parinti sa aiba un control mai activ asupra copiilor si anturajelor din care fac parte, si sa discute cu ei despre pericolul consumului de droguri.

  Specialistii recomanda parintilor ca in astfel de situatii sa apeleze la Centrul de Prevenire  Evaluare si Consilierie Antidrog Iasi, sa fie mai atenti la comportamentul copiilor si sa comunice cu ei.

  Mentionam ca in scolile pascanene au avut loc numeroase actiuni de informare si prevenire a consumului de droguri. Cea mai recenta a fost la Liceul Teoretic Miron Costin, in cursul zilei de joi, 23 mai a.c..

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  CFR Călători: Persoanele care nu poartă mască în tren vor fi amendate. Ce spune directorul companiei despre atribuţiile controlorilor privind măştile pasagerilor

  CFR Călători a informat că persoanele care nu poartă mască în tren vor fi amendate de echipajele care fac verificări în teren privind respectarea...

  MAE: Belgia a inclus România în zona portocalie

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii care călătoresc în Belgia că ţara noastră a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot...

  Austria interzice de joi cursele aeriene directe din România

  Austria va interzice, începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din România, conform unui ordin al ministrului austriac al Sănătății, care a...

  Opinii