2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Un nou proiect al Colegiului Sadoveanu Pașcani sponsorizat de către PAKMAYA. Conducerea școlii mulțumește companiei

Un nou proiect al Colegiului Sadoveanu Pașcani este sponsorizat de către societatea PAKMAYA. Este vorba despre renovarea – imens necesară – a laboratorului de informatică, un proiect la fel de ambițios ca celelalte, grație căruia elevii și profesorii vor avea mai mari succese școlare. Avand in vedere faptul ca societatea pascaneana a ajutat de multe ori colegiul, conducerea scolii a dorit sa le transmita public o scrisoare de multumire.

SCRISOARE DE MULȚUMIRE

În atenţia Dnei Despina-Adriana CONSTANTIN-LUNGU

Stimată doamnă administrator,

După cum educația este una dintre cele mai de preț valori umane, generozitatea se încadrează, de asemenea, în aceeași listă privilegiată. Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani beneficiază, din luna decembrie 2020,  de un proiect asumat generos de Pakmaya, de reabilitare a laboratorului de informatică.

Dorim să amintim că nu este primul proiect pe care școala noastră l-a  implementat cu ajutorul Pakmaya, probabil singura firmă din Pașcani ce folosește cota de profit în susținerea educației locale.

În anul 2011, Pakmaya a reabilitat total și a dotat cu materiale didactice specifice laboratorul de chimie. Cu siguranță, rezultatele excelente obținute de elevi la concursurile și olimpiadele de chimie se datorează și studiului în acest laborator.

Din anul 2019, școala are și un modern laborator de biologie, complet nou, dotat cu materiale și aparatură la care, până nu demult, doar visau  profesorii și elevii.  

În perioada 2017-1019, Pakmaya a susținut financiar reabilitarea grupurilor sanitare din școală, proiect ce a făcut ca, în pandemie, să avem optime condiții de igienă.

Anul acesta, renovarea – imens necesară – a laboratorului de informatică aduce din nou Pakmaya alături de școala noastră, într-un proiect la fel de ambițios ca celelalte, grație căruia elevii și profesorii noștri – suntem siguri – vor avea mai mari succese școlare.

Grosso modo, sponsorizările Pakmaya în Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” se ridică la cca 110.000 de euro, iar ultimul proiect finanțat valorează  peste 36.500 de euro. Toate acestea arată, practic, că ne aflăm într-un fel de parteneriat public-privat, în care Pakmaya, înțelegând că educația este prioritară, a ales să susțină școala noastră, instituție de prestigiu în Pașcani și în județul Iași.

Vă adresăm cordiale mulțumiri pentru deciziile dumneavoastră înțelepte și generoase, prin care Pakmaya întoarce în comunitate o parte din profitul anual  investind în copiii orașului și ai împrejurimilor acestuia, în cadrele didactice, în comunitatea pășcăneană.

La sfârșitul unui an cu imense provocări, vă felicităm și vă dorim pentru noul an 2021 sănătate, succese și prosperitate! La mulți ani!” a precizat directoarea colegiului, Genoveva Serban.

Alte articole