22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Un nou proiect adresat grupurilor vulnerabile, din orașul Târgu Frumos

Un nou proiect adresat grupurilor vulnerabile din orașul Târgu Frumos a fost lansat miercuri, 13 aprilie, la Centrul Social Multifuncțional din localitate.  

Este vorba despre „Vocea Comunității”, un proiect derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Asociația Română de Literație și Fundația Ancora Salvării , în cadrul căruia un număr de 170 de părinți din grupurile vulnerabile vor beneficia de sesiuni de educare și capacitare dedicate înțelegerii și aprofundării conceptelor de drepturi și servicii la care pot avea acces dar și definirii problemelor cu care se confruntă.

Totodată, 50 de copii vor beneficia de servicii socio-psiho-educaționale integrate cu impact la nivel de copil și familie și un număr de 35 de lideri locali vor avea oportunitatea de a participa la workshop-uri, a căror utilitate  va avea efecte în incluziunea socio-educațională în familie, în comunitate și școală a persoanelor vulnerabile din toate grupurile identificate.

În cadrul aceluiași proiect va fi dezvoltată o hartă a nevoilor sociale, un instrument bazat pe o cercetare sociologică la nivel local ce va constitui un punct de reper în identificarea nevoilor și a intervențiilor necesare pentru comunitate.

Activități pentru persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile se desfășoară de 7 ani de zile la Târgu Frumos, atât cu copiii care fac parte din familii defavorizate cât și cu copii cu dizabilități.

Ca rezultate, intervenţia imediată asupra copiilor îi ajută să-și crească motivația pentru învăţare, să dezvolte abilități de adaptare la mediul școlar, să consolideze abilități de relaționare şi astfel să poată accesa niveluri superioare de educație.

Pe termen lung, participarea copiilor la activităţile programului va duce la creșterea gradului de incluziune școlară, îmbunătăţirea performanţelor şcolare, scăderea riscului de excluziune și marginalizare socială, reducerea gradului de dependenţă de adult și

Menționăm că proiectul „Vocea Comunității” beneficiază de o finanțare în valoare de 149.497,50 euro, prin programul Active Citizens Fund – România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow