13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Un nou preot slujitor la Parohia „Înălţarea Domnului” din Paşcani

Începând cu data de 1 februarie Parohia „Înălţarea Domnului” din Paşcani are un nou preot slujitor: Pr. Atudorei Leonardo Ioan. Acesta a fost numit prin transfer de la Parohia Bahlui, Protopopiatul Hârlău şi va sluji în noua parohie alături de părintele paroh Tabarcea Marius Ionuţ.

Câteva repere biografice

Părintele Atudorei s-a născut în Pașcani, la 13 februarie 1969, unde a urmat şcoala primară şi cea gimnazială. În anul 1987 a absolvit Liceul nr. 7 Metrologie din Bucureşti, iar după efectuarea stagiului militar, în anul 1990, a intrat la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iași, pe care a absolvit-o în 1994 având specializarea română-spaniolă. În același an s-a titularizat prin concurs la, actualul Colegiu Național „Mihail Sadoveanu” din Paşcani, unde este profesor de Limba română şi în prezent.

Între anii 1994-1999 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie, din cadrul aceleiași Universități ieșene, iar în 2003 s-a înscris la doctorat pe care l-a absolvit cinci ani mai târziu cu o teză de antropologie religioasă intitulată „Antropocentrism și teocentrism în opera lui Dumitru Stăniloae”, cu mențiunea MAGNA CUM LAUDE.

Din 2010 este căsătorit cu Paula Zăbavă, profesor de Limba și literatura română la Colegiul „Unirea” Pașcani, împreună cu care are două fetițe, Sara-Elena și Maria-Letiția, de 10 respectiv, 6 ani și jumătate.

Din 2012 a slujit ca preot paroh la Parohia „Sf. Cuv. Parascheva” – Bahlui, com. Cotnari, Protopopiatul Hârlău.
În paralel cu aceste activităţi, părintele Atudorei este realizatorul unei emisiuni la BitTV Paşcani, „Despre vorbe și cuvinte”, având o abordare diversă, religioasă şi culturală.

Îi spunem Bun venit în parohia noastră şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l călăuzească în noua misiune ce i-a fost încredinţată.

Sursa Parohia Inaltarea Domnului Pascani

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow