4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Un nou microbuz pentru elevii de la Școala Specială Pașcani

Elevii care trebuie să facă zilnic naveta la Școala Gimnazială din Pașcani vor avea un nou microbuz școlar.

Astfel, se va asigura transportul școlarilor într-un microbuz modern care va circula pe traseele Ruginoasa-Pașcani, Vânători-Pașcani, Tătăruși-Pașcani și Ciohorăni-Pașcani.

Investiția este realizată cu bani de la Consiliului Județean Iași, iar valoarea este de circa 60.000 de euro. Este un microbuz modern, cu 24 de locuri și o garanție de minimum trei ani.Potrivit celor declarate de vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei, microbuzul va fi pus în folosința elevilor începând luna ianuarie a anului 2022.

Un alt microbuz școlar de acest tip urmează să fie pus la dispoziția elevilor de la Școala Profesională Specială ”Trinitas” din Târgu Frumos, microbuz achiziționat tot cu bani de la Consiliul Județean Iași. În acest caz, din cei 280 de copii înscriși la școală, 200 sunt transportați zilnic cu microbuzul.

Menționăm că s-a decis achiziționarea unui nou microbuz școlar în contextul în care cel care obișnuia să fie folosit pentru transportul copiilor avea nevoie în permanență de reparații, iar elevii nu mai puteau circula în condiții de siguranță. Este vorba despre un microbuz din anul 2007, care a fost folosit pe diverse trasee școlare, dar și în excursii, proiecte  interșcolare sau alte deplasări.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow