15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Un nou incendiu in apropiere de Pascani

La doar cateva zile dupa ce o familie din Pascani era cat pe ce sa ramana fara locuinta in prag de iarna, un nou incendiu are loc in comuna Vanatori.
Aseara in jurul orei 22:00, pompierii pascaneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la casa unui localnic. Proprietarul, Dumitru Bacu, in varsta de 59 ani, a privit neputincios, cum in cateva clipe, flacarile au cuprins acoperisul si o parte din casa.

Valvataia a fost stinsa in cele din urma, pagubele fiind insa foarte mari. A ars o suprafata de circa 30 mp din acoperis, materiale pentru constructii, scaune, doua saltele pentru pat si 50 kg textile, cauza cea mai probabila pentru izbucnirea incendiului fiind efectul termic al curentului electric produs la un conductor electric defect.

Mentionam ca statisticile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta arata ca un sfert din incendiile produse in ultimii doi ani au avut drept cauza echipamentele sau instalatiile electrice defecte. Astfel cetatenii sunt sfatuiti sa verifice si sa repare periodic instalatiile electrice doar cu personal autorizat.

Alte articole