17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Un nebun era sa arunce in aer un bloc din Pascani. Ieri a facut foc in cada, azi dimineata si-a incendiat apartamentul

Clipe de cosmar pentru locatarii unui bloc din Pascani. Azi dimineata in jurul orei 05.30, un barbat de la blocul G7 din zona Vale a dat foc apartamentului in care locuia. Flacarile au fost la un pas de a ajunge la bransamentul general de gaz metan, fiind ,astfel, pericolul ca intreg blocul sa sara in aer. Au ars toate lucrurile din casa si au fost afectate retelele electrice si cele de telefonie si tv de pe scara blocului. Mai mult, locatarii s-au trezit intr-un nor de fum irespirabil, in timp ce autorul incendiului, iesit in chiloti pe platoul din fata blocului, tipa in gura mare ca le-a dat foc.
Artizanul acestor scene de cosmar este Vladut Vieru, in varsta de 52 de ani, cu grave probleme psihice. Barbatul locuieste singur de ceva timp, fiul si sotia sa fiind plecati la munca in strainatate. La fata locului au sosit pompierii care au stins incendiul si un echipaj de Politie care l-a luat pe barbat si l-a dus la Clinica de Psihiatrie Socola, din Iasi. Oamenii legii cred ca autorul incendiului si-a pierdut controlul din cauza faptului ca a intrerupt tratamentul medical.

Cine ne apara de nebuni?

In urma acestui eveniment locatarii blocului G7 sunt ingroziti de cele intamplate. Ei se tem ca oricand se pot repeta aceste scene de groaza daca barbatul cu probleme psihice va reveni acasa fara supravegherea specialistilor sau a familiei.
Mai mult, ei sunt suparati si pe organele de ordine care puteau evita acest eveniment. Ieri dupa amiaza acestia au sunat la Politie si au anuntat ca din apartamentul barbatului iese fum. Ajunsi la fata locului, politisti au constatat ca barbatul a dat foc unor covoare de pe jos in cada de baie, dar l-au lasat liber pe motiv ca ar fi avut si momente de luciditate.

Orizont.info

Alte articole