-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Un milion de români vor primi sprijin pentru a-şi continua studiile sau pentru a obţine un loc de muncă. Valoarea programului e de 4,3 miliarde de euro

Peste 250.000 de adulţi şi alţi 279.000 de tineri vor fi implicaţi în programe de formare pentru a accede pe piaţa muncii, prin Programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027, aprobat de Comisia Europeană. Vor fi implementate măsuri care să asigure sprijin pentru unităţile de învăţământ unde riscul de abandon şcolar este ridicat şi zeci de mii de elevi vor avea parte de ajutor pentru continuarea studiilor, arată Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), potrivit news.ro. Valoarea programului este de 4,3 miliarde de euro.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru Programul Educaţie şi Ocupare (PEO), aferent perioadei de programare 2021-2027. Programul urmăreşte ca, până în anul 2027, să creeze «O Românie mai socială cu acces egal la ocupare durabilă, de calitate, la un sistem de educaţie relevant pentru piaţa muncii, stimulativ pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii, o societate bazată pe solidaritate şi condiţii de viaţă mai bune pentru toţi cetăţenii»”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MIPE, scrie news.ro.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow