32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Un milion de locuitori care trăiesc într-o piramidă gigantică: proiectul futurist care îi fascinează pe japonezi

În Japonia se vorbește de mai mulți ani despre un proiect care prevede „cazarea” a un milion de locuitori într-o piramidă gigantică de doi kilometri înălțime. Pare o viziune futuristă, dar ar putea răspunde lipsei de spațiu cu care se confruntă megalopolisul. 

Titanic. Cuvântul nu este prea exagerat pentru a califica proiectul asupra căruia lucrează, din 2003, arhitecții Dante Bini și David Dimitric de la Shimizu Corporation. Ideea lor este de a construi pe apă, în Golful Tokyo, o piramidă de 2 kilometri înălțime, sprijinită pe 36 de piloni, care să poată găzdui între 750.000 și un milion de oameni. Rezidenții ar fi repartizați în câteva zeci de imobile de câte 30 de etaje fiecare, proiectate în interiorul acestei structuri. 

Cea mai mare structură ridicată vreodată de om

Piramida gigantică ar fi constituită, în fapt, din 55 de piramide tubulare, fiecare având mărimea piramidei lui Keops din Egipt. Suprafața la sol a piramidei ar fi de 88 de kilometri pătrați, iar cei 2.004 metri înălțime ar face din acest proiect cea mai mare structură ridicată vreodată de om.

Un proiect ce poate părea nebunesc, dar care vizează să „absoarbă” din saturația pe care o resimte Tokyo, orașul unde chiriile au devenit inabordabile. Arhitecții piramidei Shimizu subliniază avantajele proiectului: câștigul în spațiu pe care l-ar obține capitala Japoniei, autonomia sa (un oraș într-un oraș), producția de oxigen și ameliorarea calității aerului în Tokyo.

În interiorul acestei structuri deschise, ar fi amplasate locuințe, magazine, birouri, dar și mijloace de transport, de exemplu un metrou condus de roboți.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow