More

  Un milion de locuitori care trăiesc într-o piramidă gigantică: proiectul futurist care îi fascinează pe japonezi

  În Japonia se vorbește de mai mulți ani despre un proiect care prevede „cazarea” a un milion de locuitori într-o piramidă gigantică de doi kilometri înălțime. Pare o viziune futuristă, dar ar putea răspunde lipsei de spațiu cu care se confruntă megalopolisul. 

  Titanic. Cuvântul nu este prea exagerat pentru a califica proiectul asupra căruia lucrează, din 2003, arhitecții Dante Bini și David Dimitric de la Shimizu Corporation. Ideea lor este de a construi pe apă, în Golful Tokyo, o piramidă de 2 kilometri înălțime, sprijinită pe 36 de piloni, care să poată găzdui între 750.000 și un milion de oameni. Rezidenții ar fi repartizați în câteva zeci de imobile de câte 30 de etaje fiecare, proiectate în interiorul acestei structuri. 

  Cea mai mare structură ridicată vreodată de om

  Piramida gigantică ar fi constituită, în fapt, din 55 de piramide tubulare, fiecare având mărimea piramidei lui Keops din Egipt. Suprafața la sol a piramidei ar fi de 88 de kilometri pătrați, iar cei 2.004 metri înălțime ar face din acest proiect cea mai mare structură ridicată vreodată de om.

  Why Japan's Great Pyramid of Giza Can't be Built Until 2110

  Un proiect ce poate părea nebunesc, dar care vizează să „absoarbă” din saturația pe care o resimte Tokyo, orașul unde chiriile au devenit inabordabile. Arhitecții piramidei Shimizu subliniază avantajele proiectului: câștigul în spațiu pe care l-ar obține capitala Japoniei, autonomia sa (un oraș într-un oraș), producția de oxigen și ameliorarea calității aerului în Tokyo.

  În interiorul acestei structuri deschise, ar fi amplasate locuințe, magazine, birouri, dar și mijloace de transport, de exemplu un metrou condus de roboți.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Este oficial: Categoria de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit pe venit

  Codul fiscal se va modifica prin introducerea unei noi litere la articolul 60 punctul 1 care prevede scutirea de impozit pe venit a persoanelor...

  Se închide şi o parte din strada Grădiniţei, pentru asfaltare. Traficul va fi deviat pe strada Crinilor

  După finalizarea turnării unui strat de covor asfaltic pe străzile Ştefan cel Mare şi Moldovei, de la Oficiul Poştal până la semafoare, lucrările vor...

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă pe 3 străzi din Pașcani, pentru bransamente

  Comunicat: În scopul punerii în funcțiune a unor branșamente individuale realizate de o firmă de construcții pe strada Nicolae Iorga din Pașcani, joi 9...

  Opinii