More

  Un interlop asteapta sa ii plateasca vecinii facturile la apa

  Array

  Cum trebuie procedat in situatia in care un locatar din scara blocului refuza sa isi achite consumurile la apa iar cei care au indraznit sa ii ceara sa isi plateasca datoriile au fost luati la bataie?

  Este intrebarea adresata de un reprezentant de scara negocieatorului Apa Vital la intalnirea consultativa care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute iar astfel de situatii sunt intalnite tot mai des la Pascani.

  Barbatul a cerut sprijininul operatorului iesean pentru debransarea doar a celui in cauza, nu si a locatarilor care nu au datorii.

  Pascaneanul care asteapta sa ii fie platite facturile de vecinii sai, pensionari si familiile cu multi copii, se numeste Costel Iftode cunoscut mai degraba sub porecla Gat. Este un interlop care se lauda ca are multi bani, facuti din afaceri suspecte. A fost de mai multe ori cercetat pentru scandaluri, consum si trafic de droguri iar acum este clientul permanent al barurilor si salilor de jocuri de noroc.

  Vecinii lui se plang ca sunt nevoiti sa puna mana de la mana pentru a-i achita acestuia facturile la apa. Este singurul din bloc care nu are apomentru in apartament, dar nu ii pasa. Anul trecut locatarii i-au achitat datoriile peste 200 de lei iar acum sunt nevoiti sa o faca din nou pentru a nu ramane fara apa.

  In loc se le dea banii inapoi, Gat a inceput sa ii ameninte. Nimeni nu mai indrazneste sa ii spuna ceva de frica ca va fi batut. Mai mult, tot el lasa apa sa curga,  cat este ziua de mare pentru ai pedepsi si mai mult pe cei care indraznesc sa ii ceara banii.

  Locatarii sunt ingroziti ca si in acest an trebuie sa scoata bani din buzunar, pentru plata facturilor vecinului. S-au adunat restante de peste 300 de lei care trebuie achitate cat mai repede pentru a nu ramane fara apa.

  Negociatorul ApaVital spune ca va discuta acesta problema cu cei din  conducerea societatii. El i-a sfatuit pe locatari sa isi faca bransamente individuale sau macar sa se organizeze intr-o asociatie pentru a nu mai fi intrerupta furnizarea apei iar cel care isi bate joc de ei sa fie dat in judecata pentru recuperarea debitelor.

  Costel Iftode nu a fost de gasit pentru a explica de ce asteapta ca vecinii sa ii achite facturile. In Pascani sunt sute de astfel de cazuri. De exemplu fostul operator de apa si canalizare a trimis in judecata pentru 400 de restantiei cu datorii de mii de lei. Societatea are de incasat de la populatie peste 1.8 milioane de lei iar o parte din sume sunt prescrise. La fel se intampa si la regia de termoficare, aflata in imposibiliatea de a-si achita facturile la gaz, din cauza rauplatnicilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Trei morți în urma unui accident rutier în județul Iași – VIDEO

  Un accident foarte grav s-a produs joi la amiază în localitatea Scânteia. Trei persoane au murit. Un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent...

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI