12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Un impostor face legea de 10 ani la cea mai importanta institutie din oras

 

 

In momentul in care a fost numit in mod abuziv secretar al orasului Targu Frumos, Mihai Tucan a prezentat doar o diploma de liceu • Asta in conditiile in care legea prevede clar ca secretarii oraselor trebuie sa aiba studii superioare • „Secretarul comunei, orasului si al subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor este functionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative”, se arata in articolul 83 din Legea 215/2001 privind administratia publica locala • In plus, regulamentul in baza caruia a fost organizat concursul de secretar prevedea ca sunt admise numai persoanele cu o experienta de 3 ani intr-un pos de jurist • Ulterior, Tucan a prezentat tot felul de adeverinte prin care sustinea ca este student la o serie de universitati de care nu a mai auzit nimeni de multa vreme, unele dintre aceste documente fiind suspecte de fals.

Un impostor si, de ce nu, un escroc, este de zece ani persoana desemnata sa asigure respectarea legalitatii in orasul Targu Frumos. Desi legea prevede clar ca in cazul oraselor, secretarul trebuie sa aiba studii superioare juridice sau superioare, Mihai Tucan a ocupat ani de zile aceasta functie numai in baza unei diplome de liceu. Mai mult decat atat concursul prin care Mihai Tucan a fost angajat pe functia de secretar a fost „aranjat” in cel  mai ordinar stil posibil. Astfel, regulamentul de concurs a fost aprobat prin Hotararea Consiliului Local al orasului Targu Frumos nr.30 din 8.03.2000. „In vederea ocuparii functiei de secretar al orasului Targu Frumos, judetul Iasi, persoanele care se inscriu la concursul organizat in acest scop vor trebui sa indeplineasca si conditia de a avea o vechime in specialitate respectiv in munca juridica de minim 3 ani, implinita pana la data concursului, dovedita cu adeverinta sau cu copie dupa cartea de munca”, se arata in hotararea Consiliului Local.
Ori, Mihai Tucan nu putea dovedi acest lucru deoarece nu avea o licenta in drept. De altfel, dupa aceea mai multe persoane din Targu Frumos au reclamat la institutiile statului, inclusiv la Parchet, aceasta frauda. Insa la acea vreme, Tucan era o persoana marcanta in PSD Iasi, iar institutiile politizate au musamalizat totul. Si fostul primar Gheorghe Tataru stia ca Tucan nu indeplineste conditiile legale pentru ocuparea functiei de secretar. Insa Tataru a preferat sa-l santajeze 10 ani pe Tucan. In cazul in care Tucan nu-si dadea „avizul de legalitate” pentru o golanie pe care voia s-o faca Tataru, acesta din urma ii aducea aminte faptul ca poate fi usor dat afara din functia de secretar.  Tataru a putut astfel sa fure in voia cea buna. De exemplu, Tucan si-a dat „avizul de legalitate”, pentru ca Tataru si fiul sau sa ia niste terenuri aflate in domeniul public al orasului, fapt ce este destul de grav.

 

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow