0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Un hârlăuan e acuzat de tentativă de omor după ce a scos cu sapa dinţii iubitei

Dinu Iacob (56 de ani) din Hârlău colecţionează ordine de protecţie la foc automat. Prima sancţiune de acest fel a primit-o în urmă cu trei ani, când încă mai era căsătorit. A divorţat imediat, s-a mutat la o anume Rodica M. şi era convins că-şi va reface viaţa alături de aceasta. Ghinion. A nimerit din lac în puţ, Rodica fiind o băutoare încrâncenată şi mereu pusă pe scandal după cel de-al doilea pahar. Dinu n-a stat să-i suporte istericalele, a altoit-o şi s-a mai ales cu încă două ordine de protecţie.

Nu s-a lecuit, iar scena din seara de 14 iulie l-a băgat într-o belea maximă. Dinu juca şah cu Alex, fiul Rodicăi. Fiecare, cu berea la picior. Femeia stătea în casă şi o luase pe tărie. La un moment dat, Dinu a primit un telefon de la băiatul său. S-a ridicat de la masa de şah, făcând doi paşi în lateral pentru a putea discuta în linişte. Taman atunci s-a nimerit să apară şi Rodica în peisaj. Era aproape pulbere de beată şi convinsă că iubitul ei se conversează cu amanta. A aruncat cu paharul după el, dar nu l-a nimerit. Furioasă, a spart un alt pahar şi s-a repezit cu ciobul în mână la beregata lui Dinu. Acesta n-a stat fără replică, ci, dimpotrivă, a pus mâna pe sapă, lovind scurt, cu partea tăioasă. A ţintit şi a nimerit perfect mandibula iubitei. Rezultatul, o extracţie dentară spontană, fără anestezie.

Îngrijorat că se va lăsa cu măcel, Alex a sunat la 112, chemând atât ambulanţa, cât şi poliţia. Rodica a ajuns la Spitalul „Sf.Spiridon”, la maxilo-faciale, iar Dinu s-a ales cu un ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de cinci zile. De pe patul spitalului, Rodica a făcut plângere la Judecătorie, cerând emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui Dinu pentru următoarele şase luni. Între timp, avându-se în vedere gravitatea rănilor, stomatologul de circumstanţă a ajuns în arestul preventiv, fiind cercetat pentru infracţiunea de „tentativă de omor”.

Magistraţii au admis solicitarea Rodicăi, iar procurorii au mers mai departe cu dosarul. Dinu, conştient că se strânge laţul în jurul lui, a făcut apel, cerând să i se permită a lua legătura cu Rodica. Pentru a-şi cere scuze scris şi verbal, prin viu grai ori telefonic, în ideea de a o determina să-şi retragă plângerea şi de a scăpa de dosarul penal. În susţinerea demersului său, bărbatul a invocat legitima apărare, dar şi faptul că iubita lui are serioase probleme la mansardă, ea fiind, de altfel, în evidenţa celor de la Socola din cauza comportamentului deviant.

Apelul s-a judecat la Tribunalul Iaşi, magistraţii de aici au fost mai atenţi la palmaresul lui Dinu, decât la pledoaria lui şi, prin sentinţa de vineri, au respins ca nefondat demersul său.

Sursa Evenimentul 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow