34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
Array

Un grup de elevi si profesori de la Liceul Moldova Targu Frumos a participat la un proiect in Grecia

În perioada 6 – 16 mai 2014, un grup de 6 tineri, dintre care două eleve (Creangă Adriana și Bobeică Alexandra din clasa a XII-a) și două cadre didactice (profesor preparator Iftode Liliana – lider și profesor educator Simiuc Oana) de la LICEUL SPECIAL ”MOLDOVA”Târgu Frumos, în colaborare cu Asociația ASIRYS SUPER TINERI, au reprezentat România în schimbul de tineri „Colourful Europe”, proiect care s-a desfăşurat în Koukli, din regiunea Ioannina, Grecia.
În cadrul proiectului, alături de România, au participat tineri din Grecia, Estonia, Slovacia și Letonia. Proiectul „Colourful Europe”, a avut ca temă mediatizarea tradițiilor. obiceiurilor culturale și artistice specifice țărilor europene, dar și avantajele versus dezavantajele integrării în UE, în situația actuală și cea viitoare.
În vederea realizării obiectivelor proiectului, activităţile au constat în discuţii, prezentări ale tradițiilor specifice fiecărei țări participante, jocuri de rol, lucrul în echipă, vizionarea de filme cu tema culturală, seri interculturale, precum şi excursii în regiunea Ioannina. Programul a presupus și vizita la diferite școli, dar și a unui centru de plasament, unde am oferit lucrări handmade realizate în cadrul activităților, și anume: pictură pe lemn, colaje, papier mache, toate având ca temă ”Europa colorată”.
De asemenea, ni s-a oferit ocazia să ne bucurăm de istoria Ioanninei: fortăreațe, moschee, muzee (am fost rugați să pozăm pentru un articol în revista/ broșura muzeului deoarece eram printre primele grupuri de vizitatori cu elevi cu deficiențe de vedere), poduri, insule, plajă și Marea Ionică.
Echipa României, a fost remarcată încă de la început prin felul în care s-a implicat în activități, dar și prin seara cultural românească, ceea ce a dat ocazia celorlalți participanţi să descopere frumusețile țării noastre; au dansat pe muzică populară românească şi au fost plăcut surprinși de talentele elevilor Liceului Special ”Moldova”. Au admirat cu interes mica expoziție realizată de echipa liceului nostru: decorațiuni realizate de elevii cu dizabilități de vedere – origami, fimo, tehnica șervețelului, quilling, lut – și au ascultat vocea minunată a elevei Alexandra Bobeică.
Facilitatorii proiectului de la Youth Center of Epirus, Grecia și-au exprimat dorința de a continua colaborarea și pentru viitoarele proiecte.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
34 ° C
35.1 °
31.9 °
31 %
1.1kmh
96 %
mie
34 °
joi
35 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI