More

  Un grup de elevi si profesori de la Liceul Moldova Targu Frumos a participat la un proiect in Grecia

  Array

  În perioada 6 – 16 mai 2014, un grup de 6 tineri, dintre care două eleve (Creangă Adriana și Bobeică Alexandra din clasa a XII-a) și două cadre didactice (profesor preparator Iftode Liliana – lider și profesor educator Simiuc Oana) de la LICEUL SPECIAL ”MOLDOVA”Târgu Frumos, în colaborare cu Asociația ASIRYS SUPER TINERI, au reprezentat România în schimbul de tineri “Colourful Europe”, proiect care s-a desfăşurat în Koukli, din regiunea Ioannina, Grecia.
  În cadrul proiectului, alături de România, au participat tineri din Grecia, Estonia, Slovacia și Letonia. Proiectul “Colourful Europe”, a avut ca temă mediatizarea tradițiilor. obiceiurilor culturale și artistice specifice țărilor europene, dar și avantajele versus dezavantajele integrării în UE, în situația actuală și cea viitoare.
  În vederea realizării obiectivelor proiectului, activităţile au constat în discuţii, prezentări ale tradițiilor specifice fiecărei țări participante, jocuri de rol, lucrul în echipă, vizionarea de filme cu tema culturală, seri interculturale, precum şi excursii în regiunea Ioannina. Programul a presupus și vizita la diferite școli, dar și a unui centru de plasament, unde am oferit lucrări handmade realizate în cadrul activităților, și anume: pictură pe lemn, colaje, papier mache, toate având ca temă ”Europa colorată”.
  De asemenea, ni s-a oferit ocazia să ne bucurăm de istoria Ioanninei: fortăreațe, moschee, muzee (am fost rugați să pozăm pentru un articol în revista/ broșura muzeului deoarece eram printre primele grupuri de vizitatori cu elevi cu deficiențe de vedere), poduri, insule, plajă și Marea Ionică.
  Echipa României, a fost remarcată încă de la început prin felul în care s-a implicat în activități, dar și prin seara cultural românească, ceea ce a dat ocazia celorlalți participanţi să descopere frumusețile țării noastre; au dansat pe muzică populară românească şi au fost plăcut surprinși de talentele elevilor Liceului Special ”Moldova”. Au admirat cu interes mica expoziție realizată de echipa liceului nostru: decorațiuni realizate de elevii cu dizabilități de vedere – origami, fimo, tehnica șervețelului, quilling, lut – și au ascultat vocea minunată a elevei Alexandra Bobeică.
  Facilitatorii proiectului de la Youth Center of Epirus, Grecia și-au exprimat dorința de a continua colaborarea și pentru viitoarele proiecte.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI