18.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Un fost ministru francez, Michel Roussin, lanseaza o carte la Iasi

michel roussin

Maine, 12 noiembrie, incepand cu ora 18.00, in Sala Dublei Alegeri de la Muzeul Unirii se va derula un eveniment special, organizat de Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Iasi si Complexul Muzeal National Moldova (CMNM).

Michel Roussin, fost deputat, prefect si ministru al Cooperarii in Hexagon, va lansa lucrarea “Sur les traces du général Berthelot” – Pe urmele generalului Berthelot, aparuta la editura Guéna-Barley, anul acesta. Intreaga conferinta prilejuita de aceasta aparitie editoriala va avea loc si in prezenta Excelentei Sale Philippe Gustin, Ambasadorul Frantei in Romania.

“Tanar ofiter de Stat Major la Paris, la sfarsitul anilor ’60, Roussin scrie o lucrare despre Berthelot. In realizarea acesteia ia decizia de a veni in tara noastra, inclusiv la Iasi, pe urmele generalului care s-a facut remarcat aici in timpul Primului Razboi Mondial, mai intai pentru a conduce o importanta misiune militara, iar mai apoi in calitate de comandant al Armatei de la Dunare.

Asadar, autorul ne invita in cartea sa, la o dubla descoperire: cea a Romaniei lui Ceausescu si cea a generalului Berthelot, ghidati de Rodica, personaj ce ramane enigmatic”, arata reprezentantii Institutului Francez. Nascut la Rabat – Maroc in 1939, Michel Roussin a fost, pe rand, ofiter de jandarmi, prefect, deputat si ministru al Cooperarii in Guvernul Balladur, premier al Frantei intre 1993 si 1995.

 

Sursa: bzi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI