More

  Un exemplu de urmat pentru tinerii din Pascani. Cativa elevi ai Scolii “Iordachi Cantacuzino” au marcat “Ziua Oceanelor”

  Array

  S4820002

  Initiativa deosebita a unui grup de elevi de la Scoala “Iordachi Cantacuzino” din Pascani, care au marcat “Ziua Oceanelor”, printr-o campanie stradala.

  Cei 11 tineri implicati in aceasta campanie, sunt elevi in clasa a 6 a, si dis de dimineata s-au inarmat cu baloane, fluturasi si fundite albastre, care le-au impartit pascanenilor, informandu-i totodata de importanta protejarii apelor si a mediului.

  Ei spun ca cetatenii s-au aratat impresionati de gestul lor, iar multi s-au bucurat sa primeasca produsele promotionale cat si sfaturile pe care ei le-au impartit. Campania pe care ei o desfasoara   s-a nascut saptamana trecuta, dupa o inspectie la clasa pe tema protectiei mediului.

  Tinerii implicati in campanie sunt urmatorii: Raluca Covrig, Ilinca Berenghia, Diana Podeanu, Iris Macovei, Claudia Moroi, Adriana Iancu, Ioana Singeap, Elena Asofronii, Delia Atudorei, Adrian Coman, Daniela Ciobanu, fiind coordonati de profesoara Corina Varlan.

  Ideea unei zile mondiale a oceanelor a fost inaintata in 1992 de Canada in timpul Summit-ului de la Rio de Janeiro. De atunci a fost sarbatorita neoficial in fiecare an pana in 2009, cand Natiunile Unite au declarat oficial 8 iunie Ziua mondiala a oceanelor.

  Motive pentru a sarbatori Ziua oceanelor:

  • Oceanele genereaza majoritatea oxigenului pe care il respiram

  • Oceanele ne ofera hrana

  • Oceanele regleaza clima globala

  • Oceanele purifica apa pe care o bem

  • Oceanele ne ofera multe din substantele necesare pentru medicamente

  Ziua oceanelor reprezinta o ocazie buna de a ne informa asupra oceanelor si asupra relatiei noastre cu ele, de a aduce in centrul atentiei rolul important pe care oceanele il au in viata noastra si ce putem face pentru a le proteja.

  Oceanele acopera aproape 75% din suprafata planetei, adapostesc o multime de vietuitoare si plante si sustin ciclurile climatice, fundamentul vietii pe Pamant. Fara oceane viata pe Pamant s-ar stinge.

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI