30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Un exemplu de urmat pentru tinerii din Pascani. Cativa elevi ai Scolii “Iordachi Cantacuzino” au marcat “Ziua Oceanelor”

S4820002

Initiativa deosebita a unui grup de elevi de la Scoala “Iordachi Cantacuzino” din Pascani, care au marcat “Ziua Oceanelor”, printr-o campanie stradala.

Cei 11 tineri implicati in aceasta campanie, sunt elevi in clasa a 6 a, si dis de dimineata s-au inarmat cu baloane, fluturasi si fundite albastre, care le-au impartit pascanenilor, informandu-i totodata de importanta protejarii apelor si a mediului.

Ei spun ca cetatenii s-au aratat impresionati de gestul lor, iar multi s-au bucurat sa primeasca produsele promotionale cat si sfaturile pe care ei le-au impartit. Campania pe care ei o desfasoara   s-a nascut saptamana trecuta, dupa o inspectie la clasa pe tema protectiei mediului.

Tinerii implicati in campanie sunt urmatorii: Raluca Covrig, Ilinca Berenghia, Diana Podeanu, Iris Macovei, Claudia Moroi, Adriana Iancu, Ioana Singeap, Elena Asofronii, Delia Atudorei, Adrian Coman, Daniela Ciobanu, fiind coordonati de profesoara Corina Varlan.

Ideea unei zile mondiale a oceanelor a fost inaintata in 1992 de Canada in timpul Summit-ului de la Rio de Janeiro. De atunci a fost sarbatorita neoficial in fiecare an pana in 2009, cand Natiunile Unite au declarat oficial 8 iunie Ziua mondiala a oceanelor.

Motive pentru a sarbatori Ziua oceanelor:

• Oceanele genereaza majoritatea oxigenului pe care il respiram

• Oceanele ne ofera hrana

• Oceanele regleaza clima globala

• Oceanele purifica apa pe care o bem

• Oceanele ne ofera multe din substantele necesare pentru medicamente

Ziua oceanelor reprezinta o ocazie buna de a ne informa asupra oceanelor si asupra relatiei noastre cu ele, de a aduce in centrul atentiei rolul important pe care oceanele il au in viata noastra si ce putem face pentru a le proteja.

Oceanele acopera aproape 75% din suprafata planetei, adapostesc o multime de vietuitoare si plante si sustin ciclurile climatice, fundamentul vietii pe Pamant. Fara oceane viata pe Pamant s-ar stinge.

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow