27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Un elev de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” a promovat prima parte a unui curs de planorism

C.P. Ce mai fac, în timpul pandemiei, elevii de la Colegiul Național ”M. Sadoveanu”? Învață, se distrează și, ceea ce este admirabil, nu își abandonează visurile.

Iulian Constantin Suditu – Byte, cum îi spun colegii săi din clasa a X-a B, este un băiat frumos, cu ochii albaștri ca cerul primăverii, foarte bun la învățătură și pasionat de zbor. De curând, el a absolvit prima parte a unui curs de planorism, desfășurat sub egida Aeroclubului Român.

Aeroclubul României este o instituție publică ce aparține Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, având în subordine 15 aerocluburi teritoriale în întreaga țară. Este o unitate de pregătire și perfecționare a personalului aeronautic civil, precum și o structură sportivă de performanță cu profil aeronautic.

Aeroclubul României desfășoară, o singură dată pe an, cursuri subvenționate pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 23 de ani. Anul acesta, deschiderea oficială a cursurilor a avut loc în februarie. Prima parte, cea teoretică, s-a desfășurat online, timp de trei luni, în fiecare weekend, câte șase ore / zi. S-au predat nouă materii diferite (legislație, navigație, meteorologie, principiile zborului, cunoașterea planorului, planificarea zborului, comunicații radio, proceduri operaționale, performanțe umane).

După evaluarea acestor cunoștințe, Iulian Suditu a fost promovat și va parcurge cea de-a doua parte a cursului. La ora de dirigenție, el a arătat că a descoperit lucruri pe care nu le bănuia măcar, fascinante pentru orice tânăr inteligent, curios și aventurier: nefologia (știința care studiază norii), energia cinetică, maniabilitatea planoarelor etc.

Îl felicităm pe Byte și îi dorim succes nu doar în planorism, ci și în cealaltă pasiune a sa, fotografia!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow