9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Un doctor care gonea cu peste 100 de kilometri la oră prin localitate i-a dat în judecată pe polițiștii care au avut curajul să-i rețină permisul de conducere! „Nu mă consider vinovat!”

Un doctor a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași, după ce a rămas fără carnet. Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis recent plângerea formulată de Robert Gherghel. Astfel, judecătorii ieșeni au anulat parțial procesul-verbal prin care ortopedul a fost lăsat fără permisul de conducere.


Scandal în instanțele din Iași, între un doctor și polițiști! Medicul a rămas fără permisul de conducere după ce a gonit pe străzile din județ! Conform oamenilor legii, bărbatul avea o viteză de peste 100 km/h!
Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis recent plângerea formulată de ortopedul Robert Gherghel.

„Instanța admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul Robert Gherghel, în contradictoriu cu intimatul IPJ Iași. Anulează în parte procesul-verbal încheiat pe 28 octombrie 2020, cu privire la contravenția incriminată. Înlătură sancțiunea complementară aplicată pentru acest temei de drept. Menține în rest procesul-verbal atacat”, au menționat judecătorii ieșeni.

Medicul Robert Gherghel a dat în judecată Poliția ieșeană

Procesul dintre medicul Robert Gherghel și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a început pe data de 3 noiembrie 2020. Atunci, doctorul ortoped a cerut instanței să dispună anularea procesului-verbal din 28 octombrie 2020.

Nu mă consider vinovat de săvârșirea contravențiilor pentru care am fost sancționat”, a precizat medicul în fața judecătorilor ieșeni.

Acesta a adăugat că, pe 28 octombrie 2020, a fost amendat cu suma de 1.305 lei și s-a dispus sancțiunea complementară a interzicerii dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, reținându-se în sarcina sa că, la aceeași dată, a condus autoturismul marca Mazda pe Drumul European 583, în localitatea Războieni, județul Iași, cu viteza de 102 km/h, într-o zonă în care limita legală de viteză este de 50 km/h.

Chirurgul, cu permisul săltat după ce a gonit pe străzile din Iași

De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Iași au depus întâmpinare prin care au solicitat respingerea plângerii formulată de medicul Robert Gherghel și au depus la dosar documentația care a stat la baza încheierii procesului-verbal.

„Procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției nu poate face dovada prin el însuși a existenței faptei, a autorului acesteia și a vinovăției, acesta fiind doar actul prin care o persoană este acuzată de săvârșirea contravenției, în măsura în care nu conține constatări personale, prin propriile simțuri ale agentului constatator. În speță, fapta descrisă în cuprinsul procesului-verbal de contravenție nu poate fi constatată în mod direct și nemijlocit, prin propriile simțuri, de agentul constatator, depășirea limitei legale a vitezei de circulație putând fi stabilită doar cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic – aparate radar.
Instanța apreciază că nu există vicii care să afecteze valabilitatea înregistrării vitezei de deplasare a autoturismului condus de petent, astfel că probele aduse de intimat sunt valabile și servesc la dovedirea săvârșirii contravenției reținute prin procesul-verbal atacat. Pe fondul cauzei, instanța constată că intimatul a făcut dovada că petentul a circulat cu viteza de 102 km/h pe raza localității. Instanța apreciază că, raportat la situația personală a petentului, care este medic și efectuează adesea deplasări între județe pentru intervenții chirurgicale de urgență, retragerea temporară a dreptului de a conduce pentru 90 de zile are caracter disproporționat, impunându-se, însă, ca petentul să manifeste în viitor o atenție sporită și să respecte normele de circulație rutieră, motiv pentru care instanța va înlătura sancțiunea complementară aplicată pentru acest temei de drept”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Sursa BZI

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI