17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Un deputat se afla in spatele scandalului de la Valea Seaca

Un act fals, legalizat de un notar, sta la baza scandalului intre Primaria Valea Seaca si preotul Cristea

In urma cu aproximativ o saptamana de zile, cotidianul BUNA ZIUA IASI a publicat, in urma unei anchete, o serie de dezvaluiri cu privire la interesul unor persoane pentru tabara „Caprioara” din comuna Valea Seaca. Reprezentantii parohiei „Sf. Gheorghe” din Fantanele revendica o suprafata depadure de pe raza comunei, in urma unei mosteniri primite prin anii 1960. Problema este ca printr-un act modificat la notariat se doreste preluarea Taberei „Caprioara”. Procesul verbal de punere in posesie prezinta modificari grosolane in ce priveste vecinatatile parcelei, act legalizat de catre notarul Camelia Zaharia din Pascani.
Pe scurt, preotul Dumitru Cristea a dat in judecata Primaria comunei Valea Seaca datorita faptului ca parohia nu este pusa in posesie cu suprafata de teren pe care se afla tabara. De cealalta parte, primarul Valeriu Roman a facut plangere asupra procesului verbal de punere in posesie, cu care se prezinta reprezentantul parohiei, pe motiv ca este fals si prezinta modificari.

Un parlamentar in spatele actiunilor

Din primele cercetari facute de catre reporteri a iesit faptul ca preotul Dumitru Cristea nu s-a aratat a fi atat de interesat de tabara. In schimb, acesta a fost sfatuit de deputatul Neculai Ratoi. „Tabara apartine comunei Valea Seaca dar pe acte ar trebui sa fie data parohiei conduse de catre preotul Cristea. Eu i-am spus sa mearga in instanta sa ia tabara. De ce sa fie lasata la altii?”, a precizat, in urma cu cateva zile, deputatul Neculai Ratoi. Intrebat daca exista si acte pe suprafata respectiva, Neculai Ratoi a dat-o in balbaieli. „Exista un dosar penal in urma unei plangeri depuse de catre Primaria Valea Seaca cu privire la modul in care a fost intocmit un proces-verbal de punere in posesie din 2003. La ora actuala, se fac cercetari, iar dupa finalizarea lor, va vom spune la ce concluzie am ajuns”, a declarat comisarul sef al Politiei municipiului Pascani, Mihai Nacuta.

 

Continuare pe BZI

Alte articole