12.1 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Un deceniu pentru a aduce gazul în Scobinţi

Autorităţile locale din Scobinţi vor să aducă gazul în comună. „Chiar dacă mai sunt încă păduri pe raza comunei nostre, exploatările de masă lemnoasă sunt tot mai mici, iar costurile sunt într-o continuă creştere, ceea ce ne-a determinat să încheiem un contract de colaborare cu o firmă de distribuţie a gazelor naturale, SC Design Proiect, pentru a oferi sătenilor o altă posibilitate de a se încălzi”, a declarat Gheorghe Hriţcu, primarul comunei Scobinţi.
Dat fiind că proiectul este finanţat din bugetul local, valoarea acestuia fiind de aproximativ 1.000.000 de lei, autorităţile locale au decis că termenul cel mai potrivit pentru finalizarea acestuia este de un deceniu.
Lucrările la acest proiect au fost demarate în anul 2008, până în acest moment fiind executate în proporţie de 35%. Conform documentaţiei întocmite la începutul acestui proiect, în urma racordării la conducta de gaze naturale ar beneficia în jur de 2.000 de gospodării, dar primarul se declară sceptic din cauza costurilor pe care sătenii trebuie să le achite pentru branşat. „Dat fiind că o familie trebuie să achite între 3.000 şi 5.000 de lei pentru a se branşa, cu siguranţă vor fi săteni care vor rămâne la varianta pe leme, dar datoria noastră ca autorităţi este de a le crea acestora toate condiţiile”, a conchis primarul Hriţcu.
Până în acest moment, doar 60 de gospodării din comuna Scobinţi sunt racordate la noua conductă de gaze naturale.

Sursa Evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow