1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Un cuplu din Iași a investit 1.000 de euro într-o plantație de trandafiri pentru dulceață și a obținut un profit de 10.000 de euro

Tinerii antreprenori au „testat” terenul după ce au aflat de la niște prieteni de profitul obținut dintr-o plantație de trandafiri pentru dulceață. Tinerii speră că începând de anul acesta vor vinde toată producția și vor obține un profit de 10 ori mai mare față de suma investită inițial. Banii cheltuiți pentru înființarea plantației de trandafiri pentru dulceață provin din mici economii. La fel ca cei doi tineri sunt alți antreprenori din Iași care vor să riște cu astfel de afaceri din domeniul agricol și au plantat pe suprafețe mici trandafiri pentru siropuri sau dulceață.

În ultimii ani, interesul ieșenilor pentru afacerile care aduc rapid profituri mari a crescut. De aceea, pe terenurile din mediul rural au răsărit și plantațiile cu trandafiri pentru dulceață sau sirop. Cei care s-au aventurat în aceste afaceri spun că investiția poate fi amortizată rapid și profiturile se obțin repede, chiar dacă dețin suprafețe mici de teren. Majoritatea celor care au riscat să cheltuie banii pentru înființarea plantațiilor de trandafiri sunt tineri cu spirit antreprenorial. În Iași, astfel de plantații sunt în Ruginoasa, Sârca, Popricani, Costuleni sau Strunga.

citeste continuarea pe bzi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, luni, că în şedinţa...

Ritmul forajelor geotehnice pe traseul viitoarei autostrăzi Paşcani-Suceava-Siret merge în paşi de melc

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a...

Comunele ieşene care au pus anul trecut mâna pe cei mai mulţi bani europeni

Cum banii de la bugetul local sunt puţini şi...

10.000 de ieşeni amendaţi fiecare cu câte 3.000 de lei. Ceva este în neregulă!

Sunt cei care au intrat în ţară şi nu...