0.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Un copil din Tătăruși are nevoie de sprijinul nostru. La doar 4 anișori, Edi luptă cu o boală grea

În loc să se bucure de această perioadă minunată pentru copii, luna cadourilor, un tânăr de doar 4 anișori, din comuna Tătăruși, îndură o suferință greu de imaginat. Eduard luptă cu boala de câteva luni de zile iar familia încearcă să facă tot ce poate pentru a-i fi alături. Din păcate resursele financiare nu sunt îndeajuns și Edi are nevoie de sprijinul nostru. Familia a creat un grup pe Facebook, pentru a strânge banii care îi vor aduce tratamentul salvator iar cei cu posibilități și cu inimă mare îl pot ajuta prin donații.

Potrivit familiei, tragedia a început în luna septembrie a acestui an. Părea a fi la început o răceala, cu tuse, febră și dureri puternice de cap. Dar pe parcurs s-a dovedit a fi cu totul altceva. După tratamente care nu au funcționat, micuțul Eduard a ajuns la spitalul Sf. Maria din Iași, unde i s-a pus diagnosticul de meningită pneumococică. Operația nu s-a putut realiza în România, din diverse motive. Cu ajutorul unor oameni mărinimoși, Edi a ajuns în Turcia unde a fost operat. În urma meningitei, a dezvoltat și o hidrocefalie cu risc de deces. Medicii din Turcia spun că Edi a avut Covid pentru că avea un număr mare de anticorpi, iar testele au ieșit negative. Totul a decurs foarte bine. Edi și mamica lui, Matei Anca Mihaela s-au întors acasă.

Dar după trei zile, starea lui s-a înrăutățit. A dezvoltat un edem cerebral, aceste probleme fiind rezultatul post-covid. Copilul e din nou în Turcia. Pe lângă meningita și encefalita virală, Edi a făcut și o boală post-covid numita MiS_C ( Multisystem Inflammatory Syndrome). E la Terapie Intensivă, intubat, sub tratament. Costurile tratamentului sunt foarte ridicate, așa că are nevoie de fiecare dintre voi. Doar împreună îl putem ajuta să se întoarcă acasă alături de surioara lui. Cei care nu pot oferi sprijin financiar pot distribui postarea pentru ca alții cu posibilități să afle povestea lui Eduard.

DONATII aici
https://www.justgiving.com/crowdfunding/bianca-matei

CONT bancar

Roman Gica

EURORO74BTRLEURCRT0CE8530101

RON: RO30BTRLRONCRT0CE8530101

Sursa jurnalulregional.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

100 de porții de fasole cu cârnați gratuite, la Mon Jardin, de Ziua Unirii 

Invitație pentru pofticioși! Deoarece Ziua Unirii este un prilej de...

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un "sat fantomă" din sudul Italiei, pune...

Bugetul orașului Târgu Frumos, în dezbatere publică DOC

A fost publicat proiectul de buget și lista de...

ANM: Vreme se răcește!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi...