17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Un consilier pascanean atrage atentia viitorilor parlamentari despre zonarea si crearea atractivitatii pentru investitori

Companiile straine fug de Romania cu o viteza ametitoare. Practic, de la asaltul accelerat din urma cu 4-5 ani, astazi ne confruntam cu un ritm de investitie in ritm de melc. Din nefericire, mai toate judetele au devenit neatractive pentru companiile straine. Tot mai putine companii au decis sa demareze afaceri in tara noastra in ultimele luni si nu se poate spune ca judetele mai mari au fost cele mai afectate.

Cu toate acestea sunt si cateva judete privilegiate, unde a crescut numarul companiilor care au poposit aici.

Consilierul PSD, Vasile Haldan, spune ca judetul Iasi in anul 2012 are un Produs Intern Brut de 19 miliarde euro in timp ce Bucurestiul are 130 de miliarde de euro, diferenta fiind prea mare daca ne uitam la numarul de locuitori a celor doua zone. El spune ca toti parlamentarii vor trebui sa aiba grija de zonarea, de crearea atractivitatii pentru investitori in zonele respective.

Tot el a vorbit si despre stagnarea numarului de investitori, Practic din 2008 si pana in 2012 numarul lor a ramas identic, 15 investitori.

Cele mai nepastuite judete sunt Ialomita si Tulcea unde in octombrie 2008 existau 4 companii straine care isi desfasurau afacerile. In 2012 doar o companie se mai regaseste in cele 2 judete.

 

 

 

 

Alte articole