23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Un consilier local la festivitatea de deschidere: Prima zi de şcoală, prima zi de stat degeaba! Elevii trebuiau să fie la ore , părinţii la muncă

pintilie marius

Elevii profesorii şi părinţii de la o şcoală din Paşcani au fost certaţi de un consilier local pentru că au participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Intervenţia “şocantă”, aşa cum singur a apreciat-o, a avut loc astăzi la Liceul Miron Costin , şcoala din municipiu cu cei mai mulţi elevi. Invitat să ia cuvântul, atât în calitate de consilier cât şi de preşedinte al organizatiei locale a PNL, Marius Pintilie a spus că de la ora 8.00 elevii ar fi trebuit să fie în sălile de clasă, la lecţii nu la festivitatea de deschidere.
Nici părinţii veniţi în număr foarte mare nu au scăpat de critici. Politicianul păşcănean a spus că astăzi ei ar fi trebuit să fie la muncă pentru binele oraşului sau al ţării, nu pe platoul din curtea şcolii, de mâna cu copii care abia îşi stăpâneau emoţiile.
Marius Pintilie şi-a continuat discursul cu o întrebare retorică: Ce facem noi, astăzi, aici…? iar câteva minute mai târziu a găsit răspunsul : Elevii învăţa de la noi că prima zi de şcoală este prima zi de stat degeaba !
Consilierul păşcănean a precizat că nu este de acord cu astfel de festivităţi, deşi a acceptat să participe la ele, şi s-a arătat deranjat de intervenţiile primarului Dumitru Pantazi şi a senatorului Florin Constantinescu.
Concluziile consilierului liberal i-au înfuriat pe toţi cei prezenţi la prima zi de şcoală. Primul răspuns a venit din partea edilului municipiului. Văzând starea de nemulţumire din rândul celor de pe platou el şi-a cerut scuze în numele administratiei locale pentru criticele aduse de consilierul Marius Pintilie, elevilor părinţilor şi profesorilor.
Şi directoarea şcolii a fost nevoită să intervină . Ea a explicat că la începutul fiecărui an şcolar sunt organizate festivităţi de deschidere la care părinţii fac eforturi să participe şi că orele de curs vor avea loc conform graficului.
Menţionăm că parlamentarii României dezbat încă o propunere legislativă prin care salariaţii care au copii în învăţământul preuniversitar din România vor primi liber de la serviciu în ziua de începere a fiecărui an şcolar. Marius Pintilie a fost desemnat candidatul PNL Paşcani pentru funcţia de primar la alegerile locale din 2016.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow