1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Un consilier local isi bate joc de proprii angajati

Salariile angajatilor sunt platite in produse alimentare luate de la magazinul la care lucreaza • Contractele de munca se schimba dupa cum doreste angajatorul • Consilierul este acuzat ca are relatii in justitie care ii asigura imunitatea • Fiul acestuia l-a schilodit pe un localnic

Totul se intampla in Valea Seaca. „Actorul” principal este consilierul local Petru Agafitei. Omul a infiintat o firma, Afi-Meg SRL, ce are ca domeniu de activitate vanzarea produselor alimentare si nealimentare.

In Pascani si-a deschis un minimarket unde si-a baut joc incontinuu de angajate. Cateva dintre acestea, care au fost concediate, il acuza ca isi plateste salariatii nu cu bani, ci cu produse alimentare din magazinele sale. Fiul consilierului este acuzat de un satean ca l-a schilodit cu o bata de baseball.

„Mi-a pus in carca 27 de milioane de lei”

Ca orice magazin satesc, si cel din Valea Seaca incearca sa se mentina pe linia de plutire. Asa ca patronul, consilierul local Petru Agafitei, prin intermediul sotiei sale, a decis ca ar fi benefic pentru afacere daca ar vinde produse alimentare pe datorie, satenii fiind trecuti la caietel. „La angajare, mi-a spus ca pot vinde produse celor pe care ii cunosc, dupa ce ii trec pe caiet. Lucru pe care l-am practicat timp de 3 ani”, a declarat Claudia Poenariu, fosta angajata la firma consilierului local. Din 2010 pana in 2013, femeia sustine ca a lucrat sub teroare. „Mi s-a spus ca salariul il iau sub forma de produse alimentare. Venea doamna Agafitei, ne spunea suma care reprezinta salariul si ne obliga sa luam produse alimentare. Am lucrat uneori si 20 de ore pe zi, dar nu a aparut nicaieri acest lucru”, a sustinut Claudia.
In 2013, satula de un program inuman, dupa cum a mentionat, femeia a plecat de la firma consilierului local. Dar a mers la Casa Judeteana de Pensii pentru a verifica plata asigurarilor sociale. „Surpriza. Mi s-au platit cotizatiile din 2010 pana in noiembrie 2011. Dupa care nu mai figurez ca fiind asigurat”, a declarat Poenariu. Intre timp, fiul patroanei, Bogdan Agafitei, a trecut la amenintari. „Mi-a spus ca am de platit 27 de milioane de lei vechi, datoriile satenilor. Erau trecuti in caiet. Eu nu am nicio vina”, a spus femeia. Bogdan Agafitei nu este la prima confruntare cu oamenii legii.

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow