More

  Un consilier local a reclamat Primaria la 112, pentru depozitarea ilegala a gunoiului

  Un consilier local din Pascani a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a reclama Primaria municipiului ca depoziteaza ilegal gunoiul rezultat in urma curateniei de primavara. Este vorba de resturi vegetale dar si gunoi amestecat cu plastic si hartie. Consilierul Sorin Olariu sustine ca din aceasta saptamana au inceput din nou aceste practici, iar in cursul zilei de miercuri a fost surprins un transport adus de muncitorii de la Serviciul de Gospodarie Comunala.

  La fata locului a sosit un echipaj de la Politia Locala. A fost constatat depozitarea unei cantitati de gunoi vegetal rezultata in urma curateniei, a spus comandantul Vasilica Avasiloaei. Gunoaiele amestecate ar fi fost aduse in alta zi. Nu a fost aplicata nici o sanctiune, pe motiv ca nu a fost depusa o reclamatie in scris.
  Consilierul Olariu sustine, cu dovezi de la fata loclului, ca groapa de gunoi administrata de Primarie ar fi un dezastru ecologic iar vinovati de acesta situatie ar fi primarul si viceprimarul municipiului.

  In replica viceprimarul Cristian Ratoi si inspectorul de mediu al Primariei sustin ca administratia locala a r fi obtinut inca din luna decembrie a anului trecut o autorizatie provizorie de depozitare a deseurilor vegetale, dar nu a fost inca ridicata de la sediul Agentiei de Protectie a Mediului Iasi. In document sunt trecute si o serie de conditii privind amenajarile care trebuie facute, o platforma si echipamentele de compost.
  Mentionam ca in alte localitati din judet astfel de investitii au fost facute cu fonduri guvernamentale si europene. Pe platformrle special amenajate, autorizate de APM, pot fi depozitate resturile vegetale si gunoiul de grajd.
  La Pascani, deocamdata, nu a fost amenajata o astfel de platforma. Atat resturile vegetale colectate de la populatie cat si cele rezultate din activitatile de curatenie sunt depozitate la iesirea din oras, in apropiere de fosta groapa de gunoi- acum sigilata, de la Valea Seaca. Mai grav este ca tot aici sunt depozitate, de salariatii Primariei, si gunoaie amestecate cu plastic si hartie, dupa cum se vede din imagini. Asta in timp ce edilul municipiului, Marius Pintilie, obisnuieste sa verifice personal pubelele locuitorilor de la case si a amenintat ca vor fi aplicate amenzi celor care nu depoziteaza selectiv gunoaiele din gospodarii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet