-3.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Un chiosc din fata Garii este daramat, pentru a face loc locomotivei

 

Inceput de an cu vesti bune pentru pascanenii care doresc sa dispara chioscurile din fata Garii iar in locul lor sa fie amenajat un spatiu verde.

In aceste zile magazinul Lorimer a fost inchis si demontat, asa cum patronul societatii, consilierul Marius Pintilie a anuntat anul trecut intr-o sedinta a legislativului local.

Terenul aflat in proprietatea municipiului era inchiriat dar consilierul liberal a spus ca renunta la contract, in urma discutiilor aparute in spatiul public dupa ce locomotiva cu aburi reconditionata a fost pusa la capatul Garii, nu in fata, asa cum era planificat.

Primaria a incercat anul trecut evacuarea dar demersurile au fost contestate in instanta iar procesele castigate de societate, din cauza unor greseli administrative. Acum, procedura urma sa fie reluata.

Pe spatiul verde din zona Garii se mai afla un chiosc, cel al societatii West Moldavia SRL. In aceeasi locatie pe langa produse alimentare si nealimentare a fost amplasat si un magazin de pompe funebre cu sicrie si coroane la vedere.

Sute de pascaneni au solicitat pe retelele de socializare evacuarea magazinului pe motiv ca nu este potrivit in fata Garii. Primaria Pascani anunta ca a reluat de la inceputul anului procedura de evacuare prin intermediul unui executor judecatoresc si ca acolo va fi amenajat un spatiu verde cu banci de asteptare iar pe capatul spre Politia TF va fi amplasata locomotiva reconditionata, simbol ceferist al municipiului.

In acest sens urmeaza sa fie actualizat un proiect mai vechi de sistematizare a zonei si sa fie supus aprobarii Consiliului Local.

Mentionam ca societatea West Moldavia SRL foloseste terenul din fata Garii fara sa mai aiba contract de inchiriere sau concesiune, de cativa ani de zile. Primaria a refuzat incheierea unui alt contract si a solicitat evacuarea magazinului pentru amenajarea urbanistica a zonei.

Patronul societatii a refuzat sa predea terenul pe motiv ca Primaria i-a eliberat autorizatie definitiva de constructie in anul 2006, imediat dupa inundatii si a cerut un al teren la schimb. Interesant este ca desi contractul nu a fost prelungit societatea a reusest sa plateasca pana acum chiria la Finantele Locale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...