18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Un celebru profesor din Pascani este director la Centrul de Excelenta

Centrul de Excelenta pentru Tineri Capabili de Performante (CETPC) – Iasi are un nou coordonator. Astfel, dupa ani buni in care profesorul Seryl Talpalaru, fostul inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) si director al Colegiului National Emil Racovita, a ridicat la cel mai inalt nivel national acest centru, Vasile Sorohan, cadru didactic ce preda chimia la Colegiul National Costache Negruzzi, dar si fost inspector de specialitate in cadrul ISJ, este noul coordonator al CEX.
Din noua postura, acesta spera sa poata continua munca performanta depusa in ultimii ani si sa contribuie la gasirea si slefuirea de noi olimpici. „Aceasta noua postura ma onoreaza.

Sper sa ma pot ridica la nivelul valorii organismului pe care il voi coordona si in cadrul careia am fost desemnat. Oricum, eu deja am inceput o etapa de selectare a elevilor, inca de la clasa a II-a, in vederea pregatirii pentru inalta performanta”, a declarat acesta. De precizat ca, anul trecut, Sorohan a fost declarat „Profesorul anului la Iasi”. In plus, ca o dovada a reusitei in cariera didactica, in 2011, elevii pe care i-au coordonat profesorul, au fost laureati cu medalii olimpice internationale la competitiile derulate. Acesta i-a fost indrumator Cezarei Lozneanu de la Negruzzi, cea care a fost declarata „Elevul Anului”.
Continuare pe BZI

Alte articole