11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Un cabinet de avocatura vrea sa aiba iesire prin Biblioteca Municipala Pascani. Usa da in sala de imprumut pentru copii

Situatie ciudata la Biblioteca Municipala “Leonard Gavriliu” din Pascani. Cabinetul de avocatura “Toma Dorina”, care imparte acelasi perete cu institutia de cultura, solicita sa aiba iesire prin sala de imprumut pentru copii, nu prin fata, spre trotuar, asa cum ar fi normal.
La mijloc este o usa care intre timp a fost blocata, odata cu deschiderea noului sediu al Bilbiotecii, motiv de nemultumire pentru avocat. Atat Consiliul Local, cat si Biblioteca si Primaria au fost notificate pentru eliberarea caii de acces si amenintate ca vor fi date in judecata.

In adresa se arata ca spatiul pentru cabinetul de avocatura este proprietate privata si a avut dintotdeauna cale de acces in spatiul unde acum functioneaza Biblioteca, nu spre strada.

Adresa nr. 80 din 11.02.2021 - Cabinet Avocat Toma Dorina

In replica directoarea Bibliotecii spune ca nu poate da curs cererii cabinetului de avocatura din mai multe motive. Consiliul Local a stabilit ca spatiul respectiv sa fie alocat si amenajat pentru sediul Bibliotecii si a fost dat spre folosinta institutiei printr-o hotarare care este in vigoare.
Mai mult, in spatiul unde pretinde avocatul ca ar trebui sa aiba iesire, este sala de imprumut pentru copii, iar in locul usii buclucase au fost puse rafturi cu carti.
De asemenea in Biblioteca accesul este controlat si supravegheat pentru ca gestiunea este colectiva, conform prevederilor legale si in afara programului nu poate intra nici un strain in institutie, fara acordul si cu ajutorul personalului.

Reprezentantii Primariei spun ca au analizat aceasta problema si ca atat Biblioteca cat si cabinetul de avocatura ar avea dreptate.
Mai exact actele eliberate pentru folosirea celor doua spatii ar fi legale. Problema ar urma sa fie rezolvata prin mediere sau in instanta.

Cabinetul de avocatura care solicita accesul prin sediul Bibliotecii are sau ar avea posibilitatea iesirii direct la strada, asa cum este normal.

In fata acestuia a mai fost amenajat inca un cabinet de avocatura, pe un teren aflat in domeniul public, dat spre folosinta prin concesiune, care apartine unui unui alt avocat, din aceeasi familie. Este voba despre fostul consilier local PSD `Codrin Toma.

Spatiul, unde acum este sala de imprumut pentru copii, dar inainte avea iesire cabinetul de avocatura, apartine municipalitatii si a fost folosit fara contract. Ramane de vazut daca usa de iesire a fost amenajata cu aprobarea Primariei Pascani si mai ales in ce conditii. Problema urmeaza sa fie discutata in sedinta convocata pe 18 februarie, la cererea unor consilieri locali.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI