More

  Un bunic hotărât. Se lupta cu Primăria pentru pământ

  Array

  Nea Ion Andrei din Blăgeşti nu vrea să încheie socotelile cu viaţa fără să îşi recapete pământul confiscat de comunişti. Cu multe eforturi şi credinţa în Dumnezeu bunicul în vârstă de 87 de ani vine în fiecare săptămână la audienţe ca să îi convingă pe reprezentanţii Primăriei să îi facă dreptate. De fiecare dată însă se întoarce acasă tot mai dezamăgit.
  El susţine că are de primit 10 hectare de teren dar are acte doar pentru şapte şi refuza să semneze procesul verbal de punere în posesie.
  În schimb reprezentanţii spun că bărbatul nu are dreptate. Comisia de Fond Funciar nu poate reconstitui dreptul de proprietate decât pentru şapte hectare, iar pentru restul nu sunt acte doveditoare.

  Menţionăm că până acum au fost eliberate 4517 titluri de proprietate şi restituite aproape 3000 de hectare de teren dar mai sunt de de rezolvat peste 2100 de cereri şi aproape 3500 de hectare de teren.
  Cele mai multe probleme au rămas nerezolvate acolo unde a fost aplicat procentul de diminuare de 20%. De exemplu în suburbiile Bosteni şi Sodomeni sute de localnici aşteaptă să fie puşi în posesie cu terenurile moştenite.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI