More

  Un bunic hotărât. Se lupta cu Primăria pentru pământ

  Array

  Nea Ion Andrei din Blăgeşti nu vrea să încheie socotelile cu viaţa fără să îşi recapete pământul confiscat de comunişti. Cu multe eforturi şi credinţa în Dumnezeu bunicul în vârstă de 87 de ani vine în fiecare săptămână la audienţe ca să îi convingă pe reprezentanţii Primăriei să îi facă dreptate. De fiecare dată însă se întoarce acasă tot mai dezamăgit.
  El susţine că are de primit 10 hectare de teren dar are acte doar pentru şapte şi refuza să semneze procesul verbal de punere în posesie.
  În schimb reprezentanţii spun că bărbatul nu are dreptate. Comisia de Fond Funciar nu poate reconstitui dreptul de proprietate decât pentru şapte hectare, iar pentru restul nu sunt acte doveditoare.

  Menţionăm că până acum au fost eliberate 4517 titluri de proprietate şi restituite aproape 3000 de hectare de teren dar mai sunt de de rezolvat peste 2100 de cereri şi aproape 3500 de hectare de teren.
  Cele mai multe probleme au rămas nerezolvate acolo unde a fost aplicat procentul de diminuare de 20%. De exemplu în suburbiile Bosteni şi Sodomeni sute de localnici aşteaptă să fie puşi în posesie cu terenurile moştenite.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet