13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Un bunic hotărât. Se lupta cu Primăria pentru pământ

Nea Ion Andrei din Blăgeşti nu vrea să încheie socotelile cu viaţa fără să îşi recapete pământul confiscat de comunişti. Cu multe eforturi şi credinţa în Dumnezeu bunicul în vârstă de 87 de ani vine în fiecare săptămână la audienţe ca să îi convingă pe reprezentanţii Primăriei să îi facă dreptate. De fiecare dată însă se întoarce acasă tot mai dezamăgit.
El susţine că are de primit 10 hectare de teren dar are acte doar pentru şapte şi refuza să semneze procesul verbal de punere în posesie.
În schimb reprezentanţii spun că bărbatul nu are dreptate. Comisia de Fond Funciar nu poate reconstitui dreptul de proprietate decât pentru şapte hectare, iar pentru restul nu sunt acte doveditoare.

Menţionăm că până acum au fost eliberate 4517 titluri de proprietate şi restituite aproape 3000 de hectare de teren dar mai sunt de de rezolvat peste 2100 de cereri şi aproape 3500 de hectare de teren.
Cele mai multe probleme au rămas nerezolvate acolo unde a fost aplicat procentul de diminuare de 20%. De exemplu în suburbiile Bosteni şi Sodomeni sute de localnici aşteaptă să fie puşi în posesie cu terenurile moştenite.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow