17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Un batran din Targu Frumos a uimit lumea medicala. Doctorii sunt uluiti. La asta chiar nu se astepta nimeni

• Batranul s-a adresat medicilor de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi • Doctorilor nu le-a venit sa creada ce spune batranul • Acesta are 72 de ani si este din Tg. Frumos

Un batran din orasul Tg. Frumos, judetul Iasi, i-a lasat fara replica pe medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Barbatul, in varsta de 72 ani, s-a prezentat marti la unitatea medicala, deoarece avea dureri ingrozitoare la piciorul stang. Boala este intr-un stadiu foarte avansat. Batranul a amanat vizita la medic si nu a acceptat tratamentul stabilit de specialist.

Singura sansa de supravietuire a acestuia este amputatia membrului inferior stang. Pacientul le-a spus medicilor ca nu accepta sub nicio forma sa i se taie piciorul. Batranul le-a spus medicilor ca refuza internarea si interventia chirurgicala, din motive religioase. Barbatul nu accepta sa mearga pe lumea cealalta fara un picior sau fara un alt organ. Acesta le-a explicat medicilor ca atunci cand moare, corpul trebuie sa fie intreg si a refuzat orice tratament.

„Pacientul a fost diagnosticat cu ischemie acuta, o boala grava. In stadiul in care se afla, singurul tratament este cel chirurgical, si anume amputatia membrului inferior. Pacientul ne-a spus ca refuza amputatia, din motive religioase. Batranul este ortodox si a spus ca trebuie sa aiba corpul intreg cand va muri. El ne-a spus ca asa spune religia ortodoxa. Pacientul este in deplinatatea facultatilor mintale. Am anuntat Politia, pentru a gasi pe cineva din familie. Batranul are doi fii: unul in Italia, iar celalalt in Bucuresti. Locuieste singur si nu are cine sa-l ingrijeasca la domiciliu. Fara amputatie, boala evolueaza si se ajunge la deces. Batranul a refuzat sub semnatura internarea si interventia chirurgicala pentru amputatie”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow