10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Sinucidere cutremurătoare: Un bătrân de 74 de ani s-a aruncat de pe bloc

Astăzi dimineață, în jurul orelor 11, un bătrân în vârstă de 74 de ani din Hârlău și-a încheiat socotelile cu viața: s-a aruncat de pe un bloc de locuințe și a decedat sub ochii înmărmuriți ai cetățenilor.
Victor Horga, fost inginer la Combinatul din Cotnari, se afla de ceva timp sub tratament cu antidepresive, iar soția sa era plecată de 2 săptămâni la Flămânzi.

Sub efectul depresiei și al singurătății, bărbatul a mai încercat și ieri să se sinucidă, urcându-se pe blocul unde locuia, nr.11, de pe strada Ștefan cel Mare, dar a fost oprit de polițiști și convins să renunțe și să coboare.
Din păcate astăzi dimineață, fiind din nou singur, bărbatul nu a mai stat pe gânduri și s-a aruncat de pe bloc, unul dintre martorii oculari, povestind că lucrurile s-au întâmplat atât de repede încât nimeni nu a avut timp să reacționeze.
sinucigas h
Oamenii au sunat de urgență la 112, dar bătrânul a mai trăit foarte puțin, nefiind conștient în momentul în care a sosit la fața locului echipajul SMURD.
Medicii au încercat să îl resusciteze mai bine de jumătate de oră, însă fără niciun rezultat pozitiv, constatând în cele din urmă decesul bătrânului.

Din păcate depresia marchează și ucide un număr mare de oameni, frecvența sinuciderilor în România depășind media europeană, conform unui studiu Eurostat, intitulat „Tulburarea depresivă. Noi direcții de cercetare”.
Conform studiului, peste 90 la sută din totalul anual de sinucideri sunt în rândul bărbaților, iar grupele de vârstă cu cea mai mare incidență a sinuciderii sunt: 15 – 19 ani, 50 – 54 de ani și peste 85 de ani, cazurile care nu sunt cuprinse între aceste vârste fiind destul de rare.
Mai precizăm că la nivelul U.E., conform statisticilor, rata sinuciderii în rândul bărbaților este de trei ori mai mare decât în rândul femeilor, iar depresiile marchează oameni de toate vârstele din medii sociale diferite.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow