12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Un bărbat din Stolniceni – Prajescu riscă 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

control politistiPolițiștii Biroului Economic al Poliției Pașcani au întocmit un dosar penal de evaziune fiscală pe numele patronului unui magazin alimentar din comuna Stolniceni a€“ Prajescu. Mai exact, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în weekend, a fost depistat Dorel Bostan, de 50 de ani, administratorul unei asociații familiale, cu denumirea A.F. Bostan, că vindea produse fără ca firma să fie înregistrată la Registrul Comerțului.

În prima fază, lucrătorii au găsit pe rafturile magazinului marfă, în valoare de 4.155 de lei, care se afla în evidențele contabile ca fiind achiziționată conform legii, din Suceava. Luând la puricat toate actele, polițiștii de la Economic au descoperit că firma bărbatului a fost radiată din mai 2010, iar de atunci acesta și-a desfășurat activitatea ilegal.

În continuare, se fac cercetări pentru a se stabili prejudiciul creat statului de către această asociație familială iar în cazul în care administratorul va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare pentru infracțiunea de evaziune fiscală.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow