11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Un angajat Delgaz-Grid a murit electrocutat la Mircesti

Accident de munca mortal ieri intr-o comuna din apropierea Pascaniului. Un angajat al firmei Delgaz-Grid, fosta E ON, sucursala Pascani a murit electrocutat, in timpul unei interventii la reteaua de energie electrica. Barbatul ar fi vrut sa inlocuiasca un fir care ar fi fost rupt in urma furtunilor. O alta persoana a intrat in stare de soc si a avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce a sarit in ajutorul colegului care si-a pierdut viata.

Scene teribile ieri in jurul orei 15:30, in comuna Mircesti. Un angajat al fostei companii E ON, sucursala Pascani, a murit electrocutat in timpul unei interventii. Daniel Ionut Lupoaie, in varsta de 34 de ani, ar fi vrut sa inlocuiasca un fir. Din cele spuse de reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi, reteaua se afla sub tensiune atunci cand muncitorul a atins cablurile, lucru care i-a fost fatal.
Un alt coleg, care i-a sarit in ajutor, a intrat in stare de soc si a avut nevoie de ingrijiri medicale. La fata locului a sosit de urgenta echipaje medicale si de politie. Din pacate, nu s-a mai putut face nimic pentru barbatul electrocutat.

Ancheta a fost preluata de Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi. Potrivit celor spuse de inspectorul sef, Andrei George Albulescu, muncitorul care si-a pierdut viata nu ar fi purtat echipament corespunzator, mai exact, manusile speciale care l-ar fi putut salva.

Conducerea Delgaz Grid a anuntat printr-un comunicat de presa ca la nivelul companiei s-a constituit o comisie de anchetă. “Compania noastră îşi exprimă întreaga compasiune pentru familia colegului implicat în accidentul de muncă de la Mirceşti şi îi este alături în aceste momente de grea suferinţă.
La nivelul Delgaz Grid s-a constituit o comisie de anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii acestui nefericit eveniment şi colaborăm cu autorităţile pentru realizarea investigaţiilor”, se arata in comunicatul de presa trimis de reprezentantii Delgaz Grid pe adresa redactiei BIT TV.
Mentionam ca barbatul locuia in suburbia Lunca, era casatorit si avea doi copii minori.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

Raport la un an de mandat. Primarul se plange ca nu a putut sa faca, din cauza salariatilor

Peste cateva saptamani de zile, pe 28 octombrie a.c se implineste un an de zile de cand...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI