More

  Un angajat Delgaz-Grid a murit electrocutat la Mircesti

  Array

  Accident de munca mortal ieri intr-o comuna din apropierea Pascaniului. Un angajat al firmei Delgaz-Grid, fosta E ON, sucursala Pascani a murit electrocutat, in timpul unei interventii la reteaua de energie electrica. Barbatul ar fi vrut sa inlocuiasca un fir care ar fi fost rupt in urma furtunilor. O alta persoana a intrat in stare de soc si a avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce a sarit in ajutorul colegului care si-a pierdut viata.

  Scene teribile ieri in jurul orei 15:30, in comuna Mircesti. Un angajat al fostei companii E ON, sucursala Pascani, a murit electrocutat in timpul unei interventii. Daniel Ionut Lupoaie, in varsta de 34 de ani, ar fi vrut sa inlocuiasca un fir. Din cele spuse de reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi, reteaua se afla sub tensiune atunci cand muncitorul a atins cablurile, lucru care i-a fost fatal.
  Un alt coleg, care i-a sarit in ajutor, a intrat in stare de soc si a avut nevoie de ingrijiri medicale. La fata locului a sosit de urgenta echipaje medicale si de politie. Din pacate, nu s-a mai putut face nimic pentru barbatul electrocutat.

  Ancheta a fost preluata de Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi. Potrivit celor spuse de inspectorul sef, Andrei George Albulescu, muncitorul care si-a pierdut viata nu ar fi purtat echipament corespunzator, mai exact, manusile speciale care l-ar fi putut salva.

  Conducerea Delgaz Grid a anuntat printr-un comunicat de presa ca la nivelul companiei s-a constituit o comisie de anchetă. “Compania noastră îşi exprimă întreaga compasiune pentru familia colegului implicat în accidentul de muncă de la Mirceşti şi îi este alături în aceste momente de grea suferinţă.
  La nivelul Delgaz Grid s-a constituit o comisie de anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii acestui nefericit eveniment şi colaborăm cu autorităţile pentru realizarea investigaţiilor”, se arata in comunicatul de presa trimis de reprezentantii Delgaz Grid pe adresa redactiei BIT TV.
  Mentionam ca barbatul locuia in suburbia Lunca, era casatorit si avea doi copii minori.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet