29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Un an de liceu in SUA. Oportunitate pentru elevii pascaneni

Elevii pascaneni si nu numai au posibilitatea de a invata un an intr-un liceu din SUA. Organizatorii programului FLEX, „Future Leaders Exchange Program”, au fost zilele trecute prin liceele din municipiul Pascani pentru a promova aceasta oportunitate.

Programul organizat de Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale, se adreseaza elevilor din clasele IX-XI, nascuti intre 15 iulie 2001 si 15 iulie 2004.

Candidații interesați de program  sunt invitați să completeze o aplicație online preliminară, până pe 16 Octombrie 2018 pe site-ul Consiliile Americane pentru Educație Internațională,  https://ais.americancouncils.org/flex .

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 25 lea an de existență. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american. Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau orașul în care vor locui.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.2 ° C
30.4 °
27 °
58 %
3.3kmh
21 %
vin
27 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
32 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI