Elevii pascaneni si nu numai au posibilitatea de a invata un an intr-un liceu din SUA. Organizatorii programului FLEX, „Future Leaders Exchange Program”, au fost zilele trecute prin liceele din municipiul Pascani pentru a promova aceasta oportunitate.

Programul organizat de Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale, se adreseaza elevilor din clasele IX-XI, nascuti intre 15 iulie 2001 si 15 iulie 2004.

Candidații interesați de program  sunt invitați să completeze o aplicație online preliminară, până pe 16 Octombrie 2018 pe site-ul Consiliile Americane pentru Educație Internațională,  https://ais.americancouncils.org/flex .

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 25 lea an de existență. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american. Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau orașul în care vor locui.

 

Slider


loading...
Slider