22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Un afacerist iesean a pus mana pe o parte din societatea Scudas SA Pascani

Firma Mecano Fuc SA Iasi, controlata de afaceristul Constantin Comanescu, a reusit sa insface o buna parte din societatea Scudas SA Pascani • Intrata in insolventa si scoasa la mezat, firma din Pascani a ajuns sa fie vanduta pe bucati • La una din aceste licitatii s-a prezentat si Comanescu, cel care a alergat de unul singur si a pus mana pe emblema firmei Controversatul om de afaceri Constantin Comanescu a reusit sa puna mana pe inca o societate din judet.

Acesta si-a adjudecat recent, in urma unei licitatii la care a alergat singur, fondul de comert asupra societatii Scudas SA Pascani. Practic, Constantin Comanescu va avea dreptul de folosinta asupra imobilului, dar si a emblemei societatii. Firma Mecano Fuc SA Iasi, controlata de Constantin Comanescu, s-a prezentat singura la o licitatie organizata de lichidatorul societatii pascanene aflata in insolventa, reusind sa-si adjudece parti importante din societatea ingropata in datorii. Valoarea nucleului viabil al societatii a fost estimat la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Acesta a fost initial si pretul de pornire a licitatiilor care se vor organiza in urmatoarea perioada privind vanzarea activelor. Restul activelor conexe vor fi evaluate separat. Cu toate acestea, valoarea sumei licitate de firma lui Comanescu nu a fost facuta publica. „Am avut un licitator dupa cele 13 licitatii organizate la care nu s-a prezentat nimeni. In masura in care se plateste avansul de 30 la suta, se va incheia un contract de vanzare-cumparare.

O sa mai dureze ceva timp, vor trebui facute inventare, saptamana viitoare, miercuri sau joi banuiesc ca se va incheia contractul de vanzare-cumparare, in masura in care se va plati avansul necesar. Nu s-au vandut toate bunurile Scudas, ci doar fondul de comert”, a declarat Daniel Pacurariu, reprezentantul lichidatorului judiciar Phoenix Omega Ipurl din Cluj-Napoca. Situatia pare una fara iesire.

Reprezentantii firmei sustin ca totul este in stagnare, productia bate pasul pe loc, iar muncitorii au inca de recuperat sume importante de bani. „Situatia Scudas este in stagnare deocamdata. A fost o licitatie. Vineri sau luni cel tarziu o sa aflam rezultatul. Eu nu am participat la aceasta licitatie, nu cunosc detalii”, a sustinut Nita Dermide, directorul Scudas Pascani. In luna aprilie, la Scudas a avut loc o intalnire intre lichidator, reprezentanti ai societatii si cei ai Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). La acea sedinta s-a decis recuperarea nucleului de afaceri prin salvarea activelor functionale si valorificarea acestora ca afacere, tocmai pentru ca cei 110 angajati sa-si pastreze locul de munca.

Continuare pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow