14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Un adevar dureros l-a facut pe un iesean sa-si anuleze nunta in ultimul moment

A strans bani pentru a-si face o casa, dar a fost doborat dupa ce a aflat rezultatele analizelor • Un tanar de 24 de ani are nevoie disperata de orice picatura de sange • In loc sa imbrace costumul de mire, ieseanul sta de doua luni pe un pat de spital • Solidaritatea iesenilor il poate face sa creada intr-un miracol

Familia nu isi mai poate stapani lacrimile pe holurile spitalului. Are puterea sa mai creada intr-un miracol, dar a primit o veste groaznica din partea medicilor. Un tanar in varsta de 24 de ani a plecat peste granita imediat ce a terminat liceul. S-a intors in tara inainte de sarbatorile de iarna, cu gandul de a fi alaturi de cei dragi. A crezut ca s-a ales cu o banala raceala din cauza schimbarilor de temperatura si s-a prezentat la medic pentru o consultatie si o reteta. La scurt timp i-a fost pus un diagnostic care l-a adus la granita dintre viata si moarte. Daniel Turcanu, din localitatea Ruginoasa, are leucemie si de doua luni se afla internat la Institutul Regional de Oncologie Iasi. Chiar daca doctorii au facut tot ce le-a stat in putinta, in prezent sunt legati de maini pentru ca stocurile de sange au fost epuizate. Daniel are nevoie de transfuzii de sange pentru a mai avea sansa de a se trezi a doua zi. Fratii ieseanului au ajuns in pragul disperarii si cauta donatori. “Pana acum am reusit sa gasim sange. Am facut apel printre rude si prieteni, dar grupa de sange AB IV negativ este foarte rara. Sutem dispusi sa platim oricat celor compatibili, doar pentru a asigura transfuziile de sange fratelui meu. Nimeni nu vine sa doneze sange degeaba. Are nevoie urgenta de trombocite pentru a fi tinut in viata. Daniel avea o viata perfecta, un loc de munca in Italia si acum medicii ne-au spus ca are foarte putine sanse de a mai fi tinut in viata. Avea 90 de kilograme si a ajuns la 60. Parul i-a cazut dupa tratamentul cu citostatice si este alb ca varul. Rugam din tot sufletul pe cei care au posibilitatea sa doneze sange sa ne ajute. Daniel poate primi sange doar de la barbati”, a spus sora lui Daniel Turcanu.

Leucemia i-a stricat planurile de nunta

Criza de sange se resimte in saloanele de spital, cei mai afectati fiind bolnavii de leucemie si hemofilie. Daniel avea programata nunta pentru luna august, insa boala l-a tintuit la pat, legat de perfuzii si transfuzii de sange. Inca din primele saptamani de spitalizare a intalnit o persoana care i-a fost alaturi zi si noapte. Era angajata la spital, dar nu s-a ferit sa inceapa o poveste frumoasa de dragoste. Tanara stie ca leucemia este o boala care nu iarta pe nimeni si totusi are curajul sa-l vegheze pana la sfarsit. La doar 24 de ani, ieseanul are planuri pentru a-si intemeia o familie si vrea sa se reintoarca in Italia, sa-si reia activitatea de ajutor de bucatar. Donatorii cu grupa AB IV negativ sunt extrem de rari, iar stocurile de sange din spitale sunt epuizate. Pentru concentratul trombocitar unitar se accepta in general barbati de la 18 la 45 de ani, cu o greutate proportionala cu inaltimea, sanatosi si cei care nu se afla sub tratament medical. Dupa analizele de evaluare, se verifica rezistenta venelor, dupa care se determina grupa si RH-ul.

Familia ieseanului pune la dispozitie doua numere de telefon, la care pot fi contactati la orice ora din zi si din noapte de catre cei care au posibilitatea de a dona sange: 0749.305.866 sau 0755.305.365.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mascații au descins noaptea trecută la Pașcani. Un urmărit național a fost găsit

Mascatii au descins noaptea trecuta, 22-23 septembrie, in municipiul Pascani, iar in urma actiunii au depistat un...

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă. A fost trimis în...

Florin Cîțu: „Activitățile economice se vor închide la ora 18.00 acolo unde incidența trece de 4 la mie”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va regelementa o...

Cum, cui, când va fi administrată doza a treia de vaccin. Cine nu trebuie să o facă

O vor primi din 28 septembrie toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI