3.5 C
Paşcani
marți, noiembrie 29, 2022
Array

Ultimii pasi pentru acreditarea SMU Pascani

spital urgenta pscSpitalul Municipal de Urgenta Pascani se apropie cu pasi repezi de obtinerea acreditarii necesara functionarii. Dosarul complet a fost depus, iar acum se asteapta vizita Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor.

Directorul medical, Diana Acsinte, a explicat ce acte au fost depuse si cat de greu a fost intocmita documentatia necesara acreditarii. Pe langa toata aceasta birocratie, unitatea medicala a mai trebuit sa plateasca si 240 de lei de fiecare pat, ajungandu-se la o suma de peste 1 miliard de lei. In procesul de evaluare a calitatii actului medical, vor trece prin lupa CONAS-ului toate compartimentele Spitalului care trebuie sa indeplineasca peste 2000 de indicatori din standardele stabilite.

Aceasta a mai declarat ca vizita Comisiei este cruciala in obtinerea acreditarii care va fi valabila pe o perioada de cinci ani.

Conform unei legi data de Ministerul Sanatatii, toate spitalele din Romania vor trebui sa obtina aceasta acreditare necesara incheierii contractului cu Casa de Asigurari. Acreditarea CONAS se referă la siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în sinteza a peste 1850 de indicatori şi a 11 referinţe – 5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacienţilor şi 4 privind managementul serviciilor medicale, ponderate diferit, astfel încât accentul să fie pus pe managementul serviciilor medicale. Acreditarea se face pe nivele si anume nivelul cel mai ridicat este “acreditat”, nivelul mediu este “acreditat cu incredere ridicata” si cel mai mic “cu incredere medie”.

Spitalul Municipal de Urgenta a fost programat pentru primul trimestru al acestui an iar reprezentantii Comisiei sunt asteptati in luna martie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow