23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Ultimele zile ale recensământului. 72% din populația Pașcaniului a completat chestionarul unic

Mai sunt câteva zile până la finalul recensământului, iar ultimele statistici privind gradul de recenzare nu sunt tocmai cele așteptate în unele localități. La data de 4 iulie, în municipiul Pașcani și orașul Târgu Frumos aproape 72% din populație au transmis datele fie prin autorecenzare, fie prin recenzorul de teren.

O situație mai dificilă este în orașul Hârlău, unde gradul de recenzare este de aproape 50%.

În următoarele zile, primăria ar urma să înființeze un punct fix unde oamenii vor putea merge să stea de vorbă cu recenzorii și să completeze formularul. La fel va fi și în alte localități, unde procentajul este scăzut.

Recensământul nu este o acţiune voluntară ci reglementată la nivel naţional şi european. Cei care refuză să răspundă, pot să fie amendaţi cu sume de până la 3.000 de lei. În municipiul Pașcani, deocamdată nu a fost dată nici o amendă, potrivit informațiilor date de autoritățile locale.

Românii pot verifica dacă chestionarul de autorecenzare prin solicitarea dovezii de autorecenzare, prin simpla introducere a CNP-ului pe site-ul dedicat.

Recenzarea în teren are ca termen 17 iulie.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital.

Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow