More

  Ultimele pregătiri pentru Zilele Pașcaniului. Măsuri pentru comercianţi, programul de la deschidere, Bibliotecă şi Casa de Cultură

  Array

  O nouă şedinţă de pregătire pentru Zilele Pașcaniului, astăzi de la ora 11.30 la sediul Primăriei. De acesta dată a fost prezidată de noul viceprimar Gabriela Nedelcu. La discuţii au participat şefii de instituţii şi servicii din subordinea Consiliului Local dar şi fostul preşedinte al comisiei, Vasile Axinte.

  Au fost trecute în revistă problemele care trebuie să mai fie rezolvate, având în vedere şi experienţele acumulate în anii trecuţi. S-a stabilit că miercuri să fie amplasată scena unde urmează să aibă loc concertele şi să fie aduse mai multe toalete ecologice.

  Festivitatea de deschidere ar urma să aibă loc vineri 8 iulie de la ora 14.00 în sala de festivităţi a Primăriei. În acest context urmează să fie premiaţi 16 şefi de promoţie de la şcolile din Paşcani precum şi o elevă campioană la un concurs internaţional de dezbateri. Ei vor primi câte 600 sau 700 lei fiecare iar în acest sens noul Consiliu Local urmează să aprobe o rectificare bugetară.
  Activităţile vor continua cu un concert de muzică clasică susţinut de cvartetul Arpeggione din Bucureşti.

  În aceeaşi şedinţă au fost definitivate programele de activităţi dedicate Zilelor Pașcaniului susţinute de Biblioteca Municipală şi Casa de Cultură.

  La Biblioteca va avea loc un concurs de şah inclus în programul Federaţiei Romane de Şah, precum şi un concurs de desene şi o lansare de carte.

  La Casa de Cultură sunt programate mai multe expoziţii de artă precum şi o festivitate de premiere şi un spectacol de teatru susţinut de actorii de la Teatru Luceafărul din Iaşi.

  Măsuri suplimentare au fost luate şi pentru a veni în ajutorul comercianţilor. În acest sens a fost deschis un birou special pentru încheierea contractelor la salubritate, chiar la Primărie, iar contractele de închiriere pot fi semnate până vineri după-amiază.

  De asemenea au fost luate măsuri speciale de către Poliţia Locală pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice.

  Menţionăm că sărbătorile municipiului Paşcani sunt programate să aibă loc în perioada 8- 10 iulie. Sunt aşteptaţi ca concerteze mai mulţi artişti de renume printre care Andra, Cargo, Delia, Carlas Dreams precum şi Ansamblul Folcloric Rapsozii Botoșanilor, Margareta Clipa, Daniela Condurache şi alţii. Seria de concerte va fi deschisă de artiştii locali.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI