22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Ultimele pregatiri pentru sarbatoarea Harlaului

Pregatirile pentru zilele orasului Harlau sunt in toi. La cea de-a XV-a editie a acestei sarbatorii , ce va avea loc pe 6-7 mai a.c., au confirmat participarea artistii locali, nationali dar si din afara tarii.
In a doua zi de Paste, in jurul orei 15:00, cei care vor da startul sarbatorii vor fi formatiile de la unitatile de invatamant din Harlau, ce vor oferi un spectacol fara precedent pe scena amplasata in centrul orasului. Vor incanta locuitorii cu dansuri populare, tiganesti, de societate si fel de fel de cantece. Dupa ora 19:00, vor ceda locul pe scena artistilor de talie nationala, care vor incalzi atmosfera cu mai multe concerte. Pana acum au confirmat prezenta formatiile “Spitalul de Urgenta” si “Catharsis” din Republica Moldova, cantaretul de muzica populara Ion Palade si Ruxandra Tomulescu.
Distractia va fi asigurata si de comerciantii ambulanti, care vor veni cu fel si fel de jocuri, sucuri, dar si nelipsitii mici. Mai mult, in cateva standuri locuitorii orasului vor gasi artizanate, confectionate de mesteri populari de peste Prut.

Spiritul sarbatorii va fi si in institutii. In cadrul Primariei se va organiza o expozitie cu picturi si lumanari artistice iar la Casa de Cultura, vor trona sculpturile din lemn realizate de elevii din oras.
In cea de-a doua zi, edilul Constantin Cernescu va premia cu diplome si flori cuplurile care au implinit 50 de ani de casatorie, iar la miezul noptii va fi lansat un foc de artificii.
Pentru toate aceste activitati, din bugetul local s-au alocat 80.000 de lei, insa o mare parte dintre ele sunt finantate din sponsorizarile primite de la agentii economici.

Mentionam ca pana anul acesta, zilele orasului erau sarbatorite de Sf. Gheorghe, deoarece Biserica cu acelasi nume din oras, este un simbol al Harlaului. Insa, pentru ca locuitorii sa se bucure in numar cat mai mare de aceasta sarbatoare, evenimentul a fost mutat in ultimele doua zile de Paste.

Sursa foto http://harlau625.wordpress.com/

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow