1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Ultimele pregatiri in materie de proiecte publice, pe final de an, la Motca

primar motca

O serie de proiecte publice tind a fi finalizate in comuna Motca, in timp ce altele abia incep sa prinda contur. Primarul comunei, Constantin Serioja Hobinca, are in derulare mai multe proiecte pentru comunitate. Acesta a precizat faptul ca in perioada urmatoare, se va incheia reabilitarea grupurilor sanitare din Scoala Motca, unde s-au alocat, pana la ora actuala, 80.000 lei si urmeaza alti 20.000 lei.

Un alt proiect este cel privind eficientizarea retelei de distributie a apei. Se incearca sa se creeze un bazin suprateran de 200 mc. „Am discutat si cu cei de la ApaVital si ne-au promis ca ne vor sprijini in acest demers al nostru. Am cumparat teava si ei poate ne ajuta cu utilaje sau motorina. Prin finalizarea acestui proiect, asiguram presiunea apei pentru localnicii din zona deal. Sunt multe familii care, cel putin pe timp de vara, se plang ca nu au presiune la robinete.

Tot in aceasta perioada, daca vremea ne va permite, vom incepe lucrarile de extindere a retelei de gaz in comuna Motca. Biserica pe stil vechi de la Boureni va fi prima care va beneficia de gaz. Avem tras gaz cam in toata comuna, dar mai sunt zone cu case noi, unde incercam sa extindem reteaua”, a declarat primarul comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca.

Edilul sef a mai precizat faptul ca are in vedere sa faca o serie de economii la bugetul local, mai ales ca vremurile nu sunt atat de bune din punct de vedere financiar. „Acum facem o inventariere la stalpii de iluminat public din comuna. Vrem sa punem becuri economice. Astfel, facem economie de energie si de bani la bugetul local. Nu stim deocamdata cati bani ne sunt necesari, dar cu siguranta merita”, a mai spus primarul din Motca.

 

Sursa: bzi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow