8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Ultimele pregatiri in materie de proiecte publice, pe final de an, la Motca

primar motca

O serie de proiecte publice tind a fi finalizate in comuna Motca, in timp ce altele abia incep sa prinda contur. Primarul comunei, Constantin Serioja Hobinca, are in derulare mai multe proiecte pentru comunitate. Acesta a precizat faptul ca in perioada urmatoare, se va incheia reabilitarea grupurilor sanitare din Scoala Motca, unde s-au alocat, pana la ora actuala, 80.000 lei si urmeaza alti 20.000 lei.

Un alt proiect este cel privind eficientizarea retelei de distributie a apei. Se incearca sa se creeze un bazin suprateran de 200 mc. „Am discutat si cu cei de la ApaVital si ne-au promis ca ne vor sprijini in acest demers al nostru. Am cumparat teava si ei poate ne ajuta cu utilaje sau motorina. Prin finalizarea acestui proiect, asiguram presiunea apei pentru localnicii din zona deal. Sunt multe familii care, cel putin pe timp de vara, se plang ca nu au presiune la robinete.

Tot in aceasta perioada, daca vremea ne va permite, vom incepe lucrarile de extindere a retelei de gaz in comuna Motca. Biserica pe stil vechi de la Boureni va fi prima care va beneficia de gaz. Avem tras gaz cam in toata comuna, dar mai sunt zone cu case noi, unde incercam sa extindem reteaua”, a declarat primarul comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca.

Edilul sef a mai precizat faptul ca are in vedere sa faca o serie de economii la bugetul local, mai ales ca vremurile nu sunt atat de bune din punct de vedere financiar. „Acum facem o inventariere la stalpii de iluminat public din comuna. Vrem sa punem becuri economice. Astfel, facem economie de energie si de bani la bugetul local. Nu stim deocamdata cati bani ne sunt necesari, dar cu siguranta merita”, a mai spus primarul din Motca.

 

Sursa: bzi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un sat din comuna Deleni în proces cu E.On și Protecţia Consumatorilor. „Pârjolesc tot“

Un proces model, ca la carte, ce va putea fi folosit ca precedent pe viitor de zecile de mii de oameni cu probleme similare, a pornit dintr-un mic sat dintr-o comună de la marginea judeţului. Sătui de zecile de întreruperi zilnice ale curentului electric, uneori cu reclanşări în câteva secunde, doi săteni, ajutaţi cu depoziţii de numeroşi alţi consăteni, sau adresat instanţei. //

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI