Incepand de marti, 5 noiembrie, s-a dat startul ultimelor lucrari de modernizare a Drumului Judetean Blagesti-Cotnari. Constructorul a început turnarea stratului de uzura.
Totodata, au fost montate  podețele, fiind refăcute inclusiv cele de la intrarea în gospodării, au fost amenajate rigolele rutiere iar santurile au fost betonate. Unde a fost necesar, s-au realizat lucrari de consolidarea a drumului.

De asemenea, pe drumul recent modernizat, traficul greu va fi  monitorizat  de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor cu ajutorul cântare portabile, pentru a evita deteriorarea șoselei de către mașinile de mare tonaj care nu respectă limita de încărcare. Investitia a fost realizata prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

„Pe drumul județean 281C: intersecţie DN 28A (Blăgeşti) – Hărmăneşti –Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B (Cotnari), aflat în proces de modernizare, constructorul a început turnarea stratului de asfalt.
Au fost montate toate podețele, fiind refăcute inclusiv cele de la intrarea în gospodării, au fost amenajate rigolele rutiere și betonate șanțurile. Acolo unde a fost necesar, s-au realizat ziduri de sprijin și fundații adâncite de parapet pentru consolidarea corpului drumului și protecția acestuia. Pentru stabilizare s-a folosit procedeul de reciclare a vechiului asfalt și îmbunătățirea acestuia cu ciment, peste care apoi a fost așternut un strat de balast și piatră spartă.
”Nu mai este mult până când acest drum va fi redat în cele mai bune condiții circulației rutiere. A fost o lucrare de amploare care a creat uneori și disconfort celor care au călătorit în această zonă, dar în final rezultatul este unul așteptat. Și cum investiția a fost una pe măsură, sper ca și șoferii, și mă refer mai ales la cei care conduc camioane de mare tonaj, să respecte eforturile făcute pentru a avea infrastructură modernă și să nu pună propriul interes mai presus de legislația circulației pe drumurile publice”, a spus Maricel Popa, președintele CJ Iași.
Investiția la acest drum județean este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.” s
e arata intr-un comunicat pe pagina de facebook a CJ Iasi.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider