More

  Ultimele lucrari de modernizare pe DJ Blagesti-Cotnari. Avertisment pentru masinile de tonaj

  Incepand de marti, 5 noiembrie, s-a dat startul ultimelor lucrari de modernizare a Drumului Judetean Blagesti-Cotnari. Constructorul a început turnarea stratului de uzura.
  Totodata, au fost montate  podețele, fiind refăcute inclusiv cele de la intrarea în gospodării, au fost amenajate rigolele rutiere iar santurile au fost betonate. Unde a fost necesar, s-au realizat lucrari de consolidarea a drumului.

  De asemenea, pe drumul recent modernizat, traficul greu va fi  monitorizat  de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor cu ajutorul cântare portabile, pentru a evita deteriorarea șoselei de către mașinile de mare tonaj care nu respectă limita de încărcare. Investitia a fost realizata prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

  „Pe drumul județean 281C: intersecţie DN 28A (Blăgeşti) – Hărmăneşti –Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B (Cotnari), aflat în proces de modernizare, constructorul a început turnarea stratului de asfalt.
  Au fost montate toate podețele, fiind refăcute inclusiv cele de la intrarea în gospodării, au fost amenajate rigolele rutiere și betonate șanțurile. Acolo unde a fost necesar, s-au realizat ziduri de sprijin și fundații adâncite de parapet pentru consolidarea corpului drumului și protecția acestuia. Pentru stabilizare s-a folosit procedeul de reciclare a vechiului asfalt și îmbunătățirea acestuia cu ciment, peste care apoi a fost așternut un strat de balast și piatră spartă.
  ”Nu mai este mult până când acest drum va fi redat în cele mai bune condiții circulației rutiere. A fost o lucrare de amploare care a creat uneori și disconfort celor care au călătorit în această zonă, dar în final rezultatul este unul așteptat. Și cum investiția a fost una pe măsură, sper ca și șoferii, și mă refer mai ales la cei care conduc camioane de mare tonaj, să respecte eforturile făcute pentru a avea infrastructură modernă și să nu pună propriul interes mai presus de legislația circulației pe drumurile publice”, a spus Maricel Popa, președintele CJ Iași.
  Investiția la acest drum județean este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.” s
  e arata intr-un comunicat pe pagina de facebook a CJ Iasi.

   

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Bătran găsit mort într-un pârâu din Miroslovesti

  Un bătrân din Miroslovesti a fost găsit mort într-un pârâu care traversează localitatea. Este vorba despre Gheorghe Plai în vârstă de 78 de ani....

  Platforme de colectare selectivă la Pașcani și Târgu Frumos

  Primăria orașului Târgu Frumos a achiziționat 96 de module pentru colectare selectivă. Platformele supraterane vor fi amplasate în 12 zone de colectare de la...

  Mai multe curse pentru transportul pascanean

  Un nou grafic privind transportul public pascanean. RAGCL suplimentează  numărul curselor către suburbii începând de marți, 9 iunie. Suplimentarea  a fost posibilă după ce...

  Opinii