9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Ultimele informaţii despre cum puteţi face plăţi, de la 1 martie, cu ajutorul cardului de energie

Ieşenii cu venituri sub 2.000 de lei, potenţiali beneficiari ai ajutorului de 1.400 de lei la încălzire, nu pot plăti cu cardul de energie facturi restante emise înainte de 1 ianuarie 2023, iar în cazul ieşenilor care se încălzesc cu lemne, pot primi banii pe loc la oficiul poştal sau chiar de la poştaş dacă dovedesc că au cumpărat materialul lemnos începând cu luna august 2022.

Oamenii pot achita şi de acasă factura la energie, prin intermediul poştaşului, dacă vor suna la Call Center. Ei vor fi anunţaţi când va veni poştaşul la domiciliul lor, şi li se va spune şi ce documente trebuie să prezinte în vederea efectuării plăţii.

Precizările apar în cel mai recent ghid publicat pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), care cuprinde şi alte informaţii utile, având în vedere faptul că oamenilor încă nu le este clar cum vor putea folosi cardurile de energie.

Ajutorul de 1.400 de lei se acordă pentru loc de consum, iar în gospodăriile cu mai mulţi locuitori, venitul pe membru de familie trebuie să fie sub 2.000 lei. Poşta Română a început distribuirea cardurilor de energie de luna aceasta şi pot fi folosite pentru plata facturilor la încălzire, electricitate, gaz, dar şi pentru lemne de foc, păcură, butelii şi alte materiale de încălzire. Practic, este un card emis pe suport de hârtie, ajutorul fiind acordat în două tranşe, a câte 700 de lei fiecare (prima tranşă va fi încărcată pe card luna aceasta, iar a doua în luna septembrie 2023). Plăţi se pot face începând cu data de 1 martie anul curent.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow