4.9 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Ultimele hotărâri la vârful județului: transport, declarații de avere, investiții

Confruntările s-au purtat pe subiectele transportului județean de călători și al publicării declarațiilor de avere ale celor de la Euronest, deși nu sunt funcționari publici.

Dintre cele 65 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ultimei ședințe de plen, consilierii județeni au votat 64, unul – cel privind organigrama Spitalului de Copii – fiind retras de pe ordinea de zi. Cu această ocazie s-a dovedit că, odată plecat din sală inițiatorul unui proiect de hotărâre, propunerea nu mai poate fi retrasă de pe ordinea de zi. Doar inițiatorul ei, care de obicei este președintele Consiliului Județean, poate fi de acord cu o asemenea propunere. La ședința ordinară de luni, Costel Alexe a părăsit sala ca să meargă la festivitatea de deschidere a anului universitar, astfel că jumătate dintre proiectele rămase de adoptat – între care și cel pentru care se formulase propunerea de amânare a dezbaterii – au rămas „pe mâinile” vicepreședintelui Marius Dangă.

Proiectul în discuție a fost unul disputat din cauză că include un amendament care impune tuturor angajaților Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Euronest să-și facă publice declarațiile de avere. Inițial, s-a cerut șefilor asociației să prezinte un raport de activitate, dar mai multe amendamente au adăugat și alte detalii. Președintele de ședință a motivat că trebuie să se știe cum este cheltuit banul public, dat fiind că CJ plătește o cotizație anuală de aproape 60 de mii de euro. Directorul executiv al asociației a replicat că, dacă se decide astfel în Consiliul de Administrație, unde sunt reprezentate toate CJ-urile din cele șase județe ale Regiunii de Nord-Est, atunci vor fi publicate și declarațiile cerute.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow