24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Ultimele ajustari la noua statie de epurare: Primaria cere punerea in functiune a motorului de cogenerare, pentru reducerea costurilor uriase

Intalnire importanta intre reprezentantii Primariei Pascani si cei ai societatii care a implementat Proiectul ISPA pentru reabilitarea aductiunii de apa si a statiei de epurare de la Pascani. Astazi, cele doua parti intalinit pentru a stabili calendarul de executie a ultimelor lucrari pentru finalizarea investitiei la statia de epurare.

Cel mai important obiectiv este punerea in functiune a motorului cu cogenerare care va produce si curent electric. Primarul Dumitru Pantazi a solicitat ca aceasta problema sa fie rezolvata cat mai curand, astfel incat costurile cu energia electrica sa scada cu cca 30%, dupa ce acestea au crescut la cca 10 mld de lei vechi pe an, dupa ce au fost date in folosinta noile echipamente de la statia de epurare.

Reprezentantii firmei spaniole care au lucrat la implementarea proiectului sustin ca pana la sfarsitul lunii octombrie a.c. vor fi executate toate ajustarile necesare, conform proiectului de executie. El a preciat ca dupa finalizarea investiei, in valaroare de cca 14 mil de euro, Pascaniul va avea una dintre cele mai performante statii de epurare din tara. Mentionam ca in cadrul aceluiasi proiect mai sunt de executat 1 km de canalizare si si 2 statii de pompare.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow